Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hezbollah anunţă că se va retrage din Irak după înfrângerea totală a Statului Islamic

Hezbollah

Liderul mişcării şiite Hezbollah din Liban a declarat luni că este gata să-şi retragă combatanţii din Irak după înfrângerea totală a grupării jihadiste Statul Islamic, retrasă în prezent în ultimele sale redute, relatează France Presse. Într-un discurs televizat, Hassan Nasrallah a spus că mişcarea sa a trimis 'combatanţi' în Irak pentru a lupta împotriva Statului Islamic în coordonare cu autorităţile de la Bagdad, conform Agerpres.

'Dacă vom considera că s-a terminat, că nu mai este necesar ca fraţii noştri să rămână acolo, ei se vor întoarce pentru a se alătura altor teatre' de intervenţie, a spus el, în timp ce jihadiştii au fost alungaţi din toate centrele urbane. 'Considerăm că misiunea a fost îndeplinită, dar aşteptăm anunţul irakian al victoriei finale', a declarat Hassan Nasrallah, a cărui mişcare participă şi la luptele împotriva Statului Islamic din Siria vecină.

Autorităţile de la Bagdad au anunţat vineri că au preluat controlul asupra Rawa, ultima localitate ocupată de Statul Islamic pe teritoriul irakian. În puţin mai mult de trei ani, gruparea barbară responsabilă de atrocităţi şi atentate sângeroase şi-a văzut 'califatul' autoproclamat în 2104 în zone vaste din Irak şi Siria năruindu-se aproape complet, notează agenţia franceză de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.