Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hezbollah promite răzbunare după eliminarea unui lider al său, Israelul vizat

Hezbollah

Şeful mişcării şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a promis Israelului o ripostă "adecvată" după asasinarea, atribuită statului evreu, a lui Samir Qantar, unul dintre militanţii mişcării, relatează AFP şi Reuters. 

Nasrallah a făcut această declaraţie la câteva ore după ce grupul l-a îngropat pe Qantar într-un cimitir dintr-o suburbie sudică a Beirutului, într-un stil rezervat de obicei liderilor săi. 

"Samir este unul dintre noi şi un comandant al rezistenţei noastre şi este dreptul nostru de a riposta la asasinarea sa, în locul, momentul şi modul pe care îl vom considera indicat. Ne vom exercita acest drept cu voia lui Dumnezeu", a spus Hassan Nasrallah într-un discurs televizat pe postul Al-Manar, canalul Hezbollah. 

"Din punctul nostru de vedere, Israelul poartă pe deplin responsabilitatea pentru asasinarea martirului Samir Qantar. Nu avem nici cea mai mică îndoială", a adăugat liderul Hezbollah. 

În ceea ce priveşte mijloacele utilizate de Israel pentru a-l ucide pe Qantar, Nasrallah a spus că este vorba doar despre un "detaliu tehnic", precizând că asasinatul a fost comis cu un tir cu rachetă. 

Qantar "a fost mereu ţintă" a Israelului de la eliberarea sa în 2008, în cadrul unui schimb între Hezbollah şi statul evreu, a adăugat Nasrallah. 

Israelul şi-a exprimat duminică satisfacţia în ceea ce priveşte moartea acest responsabil Hezbollah, însă fără a-şi recunoaşte implicarea în vreun fel. 

Fost militant al Frontului popular palestinian încarcerat timp de aproape 30 de ani în Israel pentru o operaţiune criminală comisă la vârsta de 16 ani, Samir Qantar, un druz libanez, s-a alăturat imediat după eliberare mişcării şiite libaneze. 

În ultimii doi ani s-a ocupat de Frontul Golan, ocupat din 1967 de statul evreu.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.