Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton nu scapă de ancheta privind e-mailurile: Ce a decis Departamentul de Stat al SUA

Hillary Clinton_Chicago_Speech

Departamentul de Stat al SUA a anunţat joi că va redeschide ancheta internă privind utilizarea de către candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a unui server privat pentru e-mailuri atunci când era şefa diplomaţiei americane, relatează AFP. 

'Vom încerca să fim cât se poate de rapizi, dar nu vom impune un termen limită artificial procesului', a declarat, potrivit unui comunicat, John Kirby, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, precizând că această anchetă internă poate de acum să fie finalizată deoarece Ministerul Justiţiei tocmai şi-a încheiat propriile investigaţii fără ca Hillary Clinton să fie pusă sub acuzare.

Fratele unui realizator TV, snopit în bătaie de interlopi. Motivul este ȘOCANT


El a refuzat să intre în detalii privind această procedură internă, în special elementele care vor fi examinate. 'Obiectivul nostru este să fim cât mai transparenţi în concluziile noastre, respectând totodată diversele obligaţii legale' pe care le avem, a afirmat Kirby, notează agerpres.ro

Ministrul Justiţiei Loretta Lynch a anunţat miercuri că Hillary Clinton nu va fi urmărită penal pentru că a utilizat servere şi o adresă de e-mail private în perioada în care s-a aflat la conducerea Departamentului de Stat.

DOLIU în lumea medicală: Un cunoscut medic a murit la doar 59 de ani


FBI a recomandat marţi ca Hillary Clinton să nu fie urmărită penal pentru utilizarea e-mailurilor de pe servere private şi a transmis justiţiei dosarul de anchetă care concluziona totuşi că fostul secretar de stat a dat dovadă de o "neglijenţă extremă". 

Unele dintre e-mailurile trimise de Hillary Clinton utilizând un server privat erau clasate "secret" şi "persoane rău intenţionate" precum spioni străini ar fi putut avea teoretic acces la acestea, a precizat şeful FBI, James Comey, care şi-a prezentat raportul în cursul unei conferinţe de presă surpriză. Fosta şefă a diplomaţiei americane (2009-2013) nu a avut totuşi 'intenţia' de a încălca legea, a apreciat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.