Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton se apropie de fotoliul de la Casa Albă

Hillary Clinton

realitatea.net:

Consultantul politic, Cozmin Gușă, a comentat ultima rundă a alegerilor primare din SUA, în urma cărora Donald Trump l-a scos din cursă pe senatorul Marco Rubio, iar, în tabăra democrată, Hillary Clinton s-a impus în patru state. În viziunea sa, "cu cât Donald Trump se consolidează la republicani, cu atât Hillary Clinton pășeste mai sigur către fotoliul de președinte".
"Încep să se clarifice multe din lupta americană pentru cei care sunt interesați sau pentru cunoscători. Am văzut, de dimineață, un comentariu mai mult decât amatoristic al fostului premier Ponta. Asta mai confirmă încă o dată că e bine că a plecat domnul Ponta de la guvernare, la cât de puțin înțelege din politica americană și se referea la un Donald Trump al României care, după modelul SUA, ar fi exportat la noi. Mai mult decât amatoristic, după cum ziceam. Adevărul este altul: pe măsură ce se consolidează postura de candidat a lui Donald Trump, în aceeași măsură Hillary Clinton pășește din ce în ce mai sigur către victoria pentru Casa Albă în campania din vară, care va fi după nominalizarea candidatului democrat, unde va fi Hillary Clinton mai mult decât probabil și se va vedea", a declarat Cozmin Gușă.
Potrivit consultantului politic, există mai multe categorii de electorat în SUA.
"Eu le-aș împărți în trei: un electorat extrem de responsabil, foarte preocupat de soarta SUA, de viața lor de zi cu zi; există apoi un electorat mai volatil, care se duce după tendințe, e trendy și există un electorat care are un instinct de conservare al statului, respectiv electoratul minoritar. În mod evident, acel electorat mai volatil, astăzi, este de partea lui Donald Trump pentru că electoratul republican responsabil nu îl susține pe candidatul Trump.
Pe de altă parte, Hillary Clinton are asigurat votul minoritarilor, care sunt o treime dintre electorii SUA, respectiv minoritatea hispanică, afroamericană unde Hillary Clinton nu are rival și cealaltă treime: electoratul responsabil, bineînțeles că nu are cum să prizeze un candidat precum Donald Trump, ci mai degrabă, un fost secretar de stat ca Hillary Clinton.
Alegerile din SUA arată așa. Să nu uităm că retragerea lui Marco Rubio înseamnă o nouă înfrângere a republicanilor în fața electoratului, care reprezintă minoritarii hispanici. Marco Rubio a avut o relație foarte contondentă cu Donald Trump. Este puțin probabil să transfere ceva către Donald Trump. Mai degrabă, transfera antipatia minoritarilor către candidatul Trump. Așa cum spuneam, cu cât Donald Trump se consolidează la republicani, cu atât Hillary Clinton calcă mai sigur spre fotoliul de președinte al SUA", a spus Cozmin Gușă.
În ceea ce privește impactul pe care l-ar avea rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA, asupra României, consultantul politic a arătat că ar fi un lucru bun ca Hillary Clinton să câștige fotoliul de la Casa Albă.
"Doamna Clinton e o bună cunoscătoare a politicii românești și a României. Soțul dânsei e un om care a simpatizat mult România. A regretat mult că în timpul mandatului său nu s-a putut face integrarea NATO. A spus-o public de mai multe ori. Nu din vina domniei sale, din vina europenilor. Este evident că pentru România asta ar fi ceva interesant. Cât pentru domnul Trump, mă îndoiesc că dacă ar fi pus să pună degetul pe hartă, dacă nu i s-ar da indicația 'Marea Neagră' ar nimeri România", a explicat Cozmin Gușă.

Digi24:

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a spus că și-ar dori ca premierul Dacian Cioloș să fie un „mai curajos”. Declarația a fost făcută în legătură cu cazul bebelușilor ajunși la spital cu sondrom hemolitic uremic.

Mi-aş dori să văd un prim-ministru mai curajos, Mi-aş dori să văd un prim-ministru care nu are niciun fel de temere atunci când face evaluarea resurselor din administraţie. Pentru că are potențial. Nu mi-aș pune nădejde într-un prim-ministru în care nu am încredere. Mi-aş dori să văd un prim-ministru care ia atitudine şi când miniştrii săi greşesc”, a spus Alina Gorghiu la Jurnalul de Seară.
Ea făcea referire la modul în care au gestionat miniștrii Sănătății și Agriculturii criza bebelușilor cu sindrom hemolitic uremic.
„Pe mine mă deranjează profund și mă deranjeanză și lipsa de reacție a primului-ministru. Aș fi vrut să văd – nu demisii, pentru că demisia nu rezolvă o problemă – aș fi vrut să văd că e mult mai aternt la această criză. Mie nu mi se pare că situația este sub control în acest moment”, a spus Alina Gorghiu.
Întrebată dacă își mai dorește ca Dacian Cioloș să intre în PNL, Alian Gorghiu a răspuns: „oricărui tehnician, oricărui om bine pregătit îi transmitem că uşile partidului sunt deschise”.

Romania Libera:

Primăriile şi consiliile judeţene nu vor mai emite autorizaţie de construcţie pentru nicio lucrare necesară pentru infrastructura de transport de interes naţional, acesta urmând a fi apanajul Ministerului Transporturilor.
Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene nu vor mai putea întârzia proiectele de construcţie a autostrăzilor sau cele de modernizare a căilor ferate. Guvernul a aprobat ieri o ordonanţă de urgenţă pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport transeuropeană. Oficialii de la Palatul Victoria susţin că, prin aplicarea actului normativ, va fi redusă considerabil durata de timp necesară obţinerii avizelor pentru aceste proiecte. „În prezent, durata de implementare a proiectelor este cuprinsă între trei şi cinci ani, din care peste şase luni sunt necesare pentru obţinerea tuturor avizelor, ceea ce determină întârzierea finalizării lucrărilor în execuţie. Ordonanţa este menită să stimuleze dezvoltarea infrastructurii de transport la nivel naţional, fapt ce sprijină deopotrivă atât mediul de afaceri, cât şi mobilitatea populaţiei. În plus, actul adoptat astăzi va facilita într-un mod mult mai rapid conectarea ţării noastre la coridoarele de transport europene”, se arată în comunicatul dat publicităţii de Ministerul Transporturilor.
Poate cea mai importantă prevedere a actului normativ se referă la faptul că Ministerul Transporturilor dobândeşte competenţa legală de a emite autorizaţie de construire pentru toate categoriile de lucrări necesare realizării obiectivelor de investiţii aferente infrastructurii de transport de interes naţional. În momentul de faţă, multe lucrări de acest fel trebuie să obţină autorizaţie de la autorităţile locale şi nu de puţine ori s-a întâmplat ca acestea să întârzie eliberarea ei, fapt ce a dus şi la pierderea de fonduri europene nerambursabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.