Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hillary Clinton trece la ofensivă împotriva lui Bernie Sanders înainte de votul din New Hampshire

Hillary Clinton

Candidata democrată Hillary Clinton a ieşit la atac împotriva rivalului Bernie Sanders în prima dezbatere unu la unu de joi seară, punând sub semnul întrebării viabilitatea propunerilor sale, relatează Reuters. 

Cu cinci zile înainte de alegerile primare din statul New Hampshire, intensitatea cursei democrate tot mai strânse s-a reflectat în schimburile tăioase dintre Clinton şi Sanders pe tema educaţiei, sănătăţii şi economiei. 

Hillary Clinton a afirmat că propunerea lui Bernie Sanders de introducere a unei asigurări de sănătate universale ar pune în pericol "Obamacare", reforma din domeniul sanitar a actualului preşedinte, şi a calificat o astfel de idee "o mare greşeală". De asemenea, ea a spus că planurile rivalului său privind educaţia gratuită universitară este prea costisitoare pentru a fi realistă. 

"Eu pot să fac ca lucrurile să se întâmple. Nu fac promisiuni pe care nu le pot respecta", a spus Hillary Clinton. 

Bernie Sanders a replicat că nu intenţionează să pună în pericol "Obamacare", ci să o extindă, amintind câte ţări furnizează asistenţă medicală universală. 

"Mergând înainte, adunând poporul american în jurul acestei cauze, cred că ar trebui să avem asistenţă medicală pentru toţi", a spus el. 

Sanders a mai afirmat că propunerea sa privind învăţământul superior gratuit ar fi plătită dintr-o taxă asupra speculaţiilor de pe Wall Street. "Clasa de mijloc a salvat Wall Street-ul atunci când a avut nevoie. Acum, a venit momentul ca Wall Street-ul să ajute clasa de mijloc", a spus el. 

Sondajele arată că Sanders, senator din statul vecin Vermont, are un avans format din două cifre faţă de Hillary Clinton în perspectiva votului din New Hampshire, după ce a acesta a pierdut la foarte mică distanţă în faţa fostei prime doamne în primul scrutin din Iowa de luni. 

De atunci, au avut loc mai multe schimburi de replici aprinse privind care candidat este mai capabil să aplice politicile partidului împotriva inegalităţii, să aducă progrese în domeniul sanitar şi să reglementeze activitatea de pe Wall Street. 

La rândul său, Sanders a criticat-o pe Clinton pentru că se simte prea confortabil cu Wall Street-ul şi a acuzat-o că a primit onorarii pentru discursuri de la 
Goldman Sachs. 

Hillary Clinton a afirmat, în replică, că niciodată nu şi-a schimbat modul în care a votat sau punctul de vedere din cauza donatorilor săi.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.