Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HOAS în Spania! Catalonia amenință cu declararea independenţei înainte de expirarea ultimatumului

Fox News
Catalonia

Preşedintele separatist al Cataloniei Carles Puigdemont a ameninţat joi, în mod explicit, cu declararea independenţei regiunii, în cazul în care autorităţile centrale nu negociază şi continuă să ameninţe că vor prelua controlul asupra regiunii, relatează The Associated Press, citat de news.ro.

Puigdemont a formulat aceste ameninţări într-o scrisoare adresată Madridului, cu câteva minute înainte de expirarea ultimatumului de la ora locală 10.00 (11.00, ora României), prin care era îndemnat să renunţe la declararea independenţei.

El afirmă în această scrisoare că dacă Guvernul spaniol continuă să ”împiedice dialogul şi continuă represiunea”, Parlamentul Cataloniei va proceda la votul asupra declaraţiei de independenţă a regiunii faţă de regat.

Într-un discurs pe care l-a susţinut săptămâna trecută în Legislativul regional, liderul separatist a declarat independenţa, după care a suspendat imediat declaraţia şi a îndemnat autorităţile centrale la negocieri.

Un oficial guvernamental spaniol a declarat pentru AP că scrisoarea lui Puidgemont nu clarifică dacă acesta a declarat sau nu independenţa.

Acest oficial a adăugat, sub protecţia anonimatului, că Guvernul spaniol intenţionează să declanşeze articolul 155 al Constituţiei, prin care Madridul poate prelua controlul direct asupra regiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.