Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hollande 'condamnă cu fermitate' atentatul de la Istanbul

FRANCE-GOVERNMENT-HOLLANDE

Preşedintele francez Francois Hollande a 'condamnat cu fermitate un act abominabil', după ce un atentat terorist a fost comis marţi seara la un terminal al aeroportului Ataturk din Istanbul, într-o declaraţie în faţa jurnaliştilor în finalul primei zile a summitului european de la Bruxelles, relatează AFP, citat de agerpres.ro

'Vreau să condamn cu fermitate acest atac', a declarat şeful statului francez, care se teme că 'aceste acte teroriste ce intervin după altele nu fac decât ca situaţia să fie şi mai dificilă în Turcia'.

Surpriză URIAȘĂ: Cine va fi noul SELECȚIONER al României (presă)


Acum trebuie 'să ne asigurăm că putem cunoaşte exact autorii pentru ca împreună să putem face tot ceea ce este posibil împotriva terorismului, în special în această regiune', a afirmat Francois Hollande, în contextul în care autorităţile turce au declarat că primele indicii conduc spre gruparea jihadistă Statul Islamic.

A fost CARNAGIU pe cel mai mare aeroport al Turciei. Peste 150 de victime

'Trebuie să acţionăm - este ceea ce facem de asemenea pentru Europa şi Franţa - să coordonăm şi mai mult serviciile şi să efectuăm, în măsura în care este posibil, acţiunile necesare împotriva terorismului şi a traficului', a pledat el. 

Prim-ministrul francez, Manuel Valls, a reacţionat de asemenea. 'Oripilat de atentatul barbar de pe aeroportul din Istanbul. Franţa este cu Turcia împotriva terorismului', a scris el într-o postare pe Twitter. 

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a condamnat atacul terorist de pe aeroportul din Istanbul, prezentând condoleanţe atât rudelor victimelor, cât şi autorităţilor turceşti, într-o declaraţie difuzată miercuri la sediul Naţiunilor Unite din New York.

IMAGINI ȘOCANTE Momentul EXPLOZIEI de pe aeroportul din Istanbul / VIDEO

Victor Ponta a trecut pe lângă moarte. Ce a pățit în evenimentele sângeroase de la Istanbul/ VIDEO


'Secretarul general speră că cei responsabili de această crimă vor fi identificaţi şi aduşi în faţa justiţiei. El susţine cu fermitate Turcia în lupta împotriva acestei ameninţări şi subliniază necesitatea de a consolida eforturile regionale şi internaţionale de combatere a terorismului şi a extremismului violent', se mai spune în această declaraţie. 

Totodată, Uniunea Europeană şi-a exprimat sprijinul pentru Turcia după acest atentat, conform unei declaraţiei a şefei diplomaţiei europene Federica Mogherini. 

Cancelarul german Angela Merkel s-a adresat poporului turc cu următoarele cuvinte: 'Suntem uniţi în lupta împotriva terorismului şi ne vom sprijini reciproc'. 

În acelaşi timp, Canada a condamnat cu fermitate atacul terorist de pe aeroportul internaţional din Istanbul şi a exprimat condoleanţele familiilor victimelor acestui atac, se menţionează într-o declaraţie a ministrului de externe al ţării, Stéphane Dion. 

Aceste atentate sângeroase din Turcia au avut loc în condiţiile în care miercuri se împlinesc exact doi ani de când gruparea jihadistă Statul Islamic a anunţat crearea unui 'califat' cu propriile legi şi administraţie, scrie agenţia de presă RIA Novosti pe site-ul său internet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.