Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hollande: Nicio amenințare nu va face Franța să aibă îndoieli

hollande

Presedintele francez Francois Hollande a declarat luni ca 'nicio amenintare nu va face Franta sa aiba îndoieli' dupa difuzarea unei înregistrari video de catre gruparea Statul Islamic (SI) în care aceasta pretinde ca îi prezinta pe noua dintre autorii atentatelor de la 13 noiembrie si ameninta toate statele coalitiei anti-SI conduse de SUA, relateaza AFP.

'Nimic nu ne va speria, nicio amenintare nu va face Franta sa aiba îndoieli asupra a ceea ce are de facut în lupta împotriva terorismului', le-a declarat el jurnalistilor în marja unei ceremonii oficiale de la palatul prezidential din New Delhi, în a doua zi a vizitei sale de stat în India.

'Aceste imagini nu fac decât sa-i descalifice pe autorii acestor crime', a mai spus el. 'Daca am luat masuri pentru a prelungi starea de urgenta, este pentru ca stiu ca aceasta amenintare exista si ca nu vom ceda deloc, nici în privinta mijloacelor de a ne apara tara, nici în privinta libertatilor', a adaugat presedintele francez.

Înregistrarea video facuta publica duminica îi prezinta pe noua dintre autorii atentatelor care au provocat moartea a 130 de persoane la 13 noiembrie 2015 la Paris. Sapte membri ai comandoului care au comis aceste atacuri au fost identificati de anchetatori, care pâna acum nu au reusit însa sa-i identifice pe cei doi atentatori sinucigasi de la Stade de France, care aveau asupra lor pasapoarte false siriene. Înregistrarea video trece sub tacere participarea unui al zecelea barbat, Salah Abdeslam, în prezent dat în urmarire generala pentru implicarea în atentate.

Exprimându-se în araba si franceza, mai multi dintre atacatorii prezentati de înregistrarea video afirma ca 'mesajul lor este adresat tuturor tarilor care participa la coalitie'.

Potrivit anturajului presedintiei franceze, înregistrarea video nu a fost înca autentificata.

În ultimul numar al revistei sale de propaganda, difuzat la 19 ianuarie, SI i-a prezentat deja pe jihadistii care au comis atentatele de la 13 noiembrie 2015, precizeaza AFP.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.