Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HRW: Atacul asupra cortegiului funerar din Yemen, 'posibilă crimă de război'

Organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch (HRW) a calificat joi drept ''o posibilă crimă de război'' raidurile aeriene împotriva unei ceremonii funerare care s-au soldat cu sute de victime sâmbăta trecută în capitala yemenită, Sanaa, relatează AFP, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, HRW a estimat că atacul, atribuit coaliţiei aflate sub comanda Arabiei Saudite, a fost ''în mod ilegal disproporţionat'', din cauza ''prezenţei evidente de civili'' la ceremonia vizată.

UPDATE: ALERTĂ cu bombă: Un CUNOSCUT bulevard din Paris a fost complet ÎNCHIS / FOTO

HRW, al cărui sediu este la New York, a subliniat ''urgenţa unei anchete internaţionale credibile în legătură cu presupuse încălcări ale legilor războiului în Yemen''.

Potrivit ONU, peste 140 de persoane au fost ucise şi alte cel puţin 525 rănite sâmbăta trecută în loviturile aeriene atribuite de către rebelii şiiţi houthi, care controlează Sanaa, coaliţiei arabe ce acţionează de peste 18 luni în Yemen în sprijinul guvernului recunoscut pe plan internaţional.

Citeşte şi: Scoţia vrea să se rupă de Marea Britanie şi organizează un nou referendum de independenţă

Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului, inclusiv HRW şi Amnesty International, au acuzat de mai multe ori Arabia Saudită şi pe aliaţii ei de ''abuzuri'' împotriva civililor în Yemen.

Conflictul din Yemen s-a soldat cu cel puţin 6.885 de morţi şi 35.022 de răniţi de la intervenţia coaliţiei, potrivit unui bilanţ stabilit la sfârşitul lui septembrie de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.