Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

https://www.facebook.com/alaturideromaniidinuk/

Partidul Național Liberal a lansat joi, 30 iunie 2016, prin intermediul Organizației PNL Diaspora, o campanie de informare pentru românii care trăiesc în Marea Britanie, în contextul Brexitului, intitulată ”Alături de românii din UK”, care se va derula prin intermediul paginii de Facebook https://www.facebook.com/alaturideromaniidinuk/.

Partidul Național Liberal își propune să le fie de ajutor românilor care trăiesc în Marea Britanie. Pagina de Facebook menționată va conține informații utile şi noutăți despre evoluția Brexitului și poate constitui, de asemenea, o platformă utilă unde pot fi semnalate eventuale probleme cu care aceștia se confruntă în noul context sau eventuale incidente discriminatorii survenite.

Partidul Național Liberal consideră că românii din Marea Britanie merită respect și sprijin, pentru ca viețile lor să nu fie tulburate de ultimele evenimente. Partidul Național Liberal este alături de românii din Regatul Unit și va face eforturi pentru a le apăra drepturile și interesele.

Pericolul xenofob este mai vizibil ca oricând, acum, în Regatul Unit, unde cetățenii străini stabiliți se confrundă cu furia naționaliștilor extremiști. Românii nu au fost nici ei ocoliți de aceste situații nedemne pentru un stat care s-a definit întodeauna ca unul democratic.

În acest context, PNL este îngrijorat de situația celor peste 170.000 de români care muncesc, potrivit datelor oficiale, în Marea Britanie - și care aduc beneficii țării în care locuiesc - și de situația celor aproximativ 9.000 de români angrenați în diverse forme educaționale în Regat. Tuturor acestora PNL le transmite că va întreprinde toate demersurile în plan instituțional pentru ca drepturile de cetățeni europeni să nu le fie afectate ca urmare a rezultatului referendumului.

În acest sens, PNL a cerut Guvernului înfiițarea unei linii telefonice dedicate românilor din Marea Britanie, prin care cetățenii noștri pot cere informații cu privire la drepturile lor și, totodată, să poată sesiza eventuale probleme sau abuzuri cu care se confruntă.

 

Departamentul de Comunicare al PNL

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.