Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hunedoara: Salvamontiștii se așteaptă la o creștere a numărului de turiști care vin în Retezat ca urmare a temperaturilor crescute

alerta

Salvamontiștii din județul Hunedoara se așteaptă la o creștere importantă a turiștilor care vor urca în Masivul Retezat, la acest sfârșit de săptămână, alungați din orașe de caniculă.

Turiștii sunt sfătuiți să-și aleagă trasee mai scurte pentru a putea face față efortului la temperaturile de afară. De asemenea, se recomandă ca oamenii să aibă asupra lor apă de băut, să-și acopere capul și să se îmbrace lejer. "Vor veni foarte mulți turiști să se răcorească în Retezat, dar trebuie spus că în zona de creastă soarele este la fel de puternic ca la șes. De aceea, îi sfătuim pe turiști să aibă la ei apă, să se îmbrace lejer, dar să pună în rucsac și un echipament de ploaie și vânt. De asemenea, trebuie să aibă capul acoperit pentru a preveni insolația. Recomandăm trasee mai scurte, deoarece, la temperaturi ridicate, efortul pe traseele lungi poate duce la deshidratare și la alte probleme de sănătate", a declarat vineri, pentru Agerpres, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit acestuia, în zona lacului Bucura sunt montate deja peste o sută de corturi, mai mult de 150 de corturi fiind amplasate și în locurile de campare de la Poiana Pelegii, lacul Zănoaga, cabana Pietrele și Stâna de Râu. "Este un număr apreciabil de turiști, dar apreciem că în weekend numărul lor se va tripla pentru că accesul cu mașina este destul de ușor până la Poiana Pelegii", a spus Bodean. Salvamontiștii hunedoreni vor mai fi mobilizați, sâmbătă, și la asigurarea primului ajutor în cazul a două competiții sportive care vor avea lor în Retezat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.