Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

I se cere SOCOTEALĂ: Unde sunt domnule Ponta cei 11,5 miliarde de EURO?

intrebare

Premierul Victor Ponta apare des în ultima vreme în media numai un zâmbet şi anunţă creşteri peste creşteri salariale. El susţine că Bugetul de stat poate susţine aceste creşteri în baza unei mai bune colectări ANAF.

Cum totul ar fi pe roze, premierul anunţă şi că scăderea TVA ar trebui să fie de 19% din prima. Numai că preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), pune sub semnul întrebării anunţurile şi calculele guvernamentale şi îi cere public premierului să spună ce a făcut cu cei 11,5 miliarde de EURO (suma totală împrumutată de Guvernele Ponta):

"Dacă as merge pe aceasta logica iresponsabilă, putem  propune reducerea TVA la 18%.

De ce  sa nu reducem TVA la 18 la suta, iar diferenta de bani s-o strângem din combaterea evaziunii fiscale? Cei care muncesc cinstit și își achita taxele sunt buni de plata, iar cei care fura de 25 de ani sunt în continuare de negăsit.

Suntem tara din Uniunea Europeană în care avem cea mai mare diferenta intre TVA încasat fata de ce ar trebui colectat efectiv la bugetul de stat. Dacă în Uniunea Europeană media de decalaj în ceea ce privește colectarea TVA este de 17%, la noi este de 42%, ceea ce înseamnă că am colectat doar 58 la suta din taxa pe valoare adaugata.

Dacă as merge pe logica lui Ponta, as putea spune deja ca propunerea mea vă avea succes și ca deja TVA-ul va fi redus la 18%.

Numai în capul prim ministrului USL totul merge excelent în economie. Uita, însă, să explice ce a făcut cu 11,5 miliarde de euro pe care România i-a împrumutat în mandatul sau de "tehnocrat" priceput în economie.

Poate românii au uitat, dar România, pentru a trece prin criza a avut nevoie de 6,5 miliarde de euro. Ce a făcut Ponta cu 11,5 miliarde într-o perioada cu creștere economica?", se întreabă preşedintele PMP pe blogul sau de pe platforma stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.