Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iarna a ajuns şi în Spania: Ninsori pe plajele spaniole

www.eskape.ro
ninsoare, vreme rea, zăpadă

Câteva plaje de pe coasta mediteraneeană a Spaniei s-au trezit miercuri cu o insolită ninsoare, iar unele localităţi din provinciile Valencia şi Alicante (est) au înregistrat cele mai abundente ninsori din 1926 încoace, semnalează EFE. Zăpada a condus la suspendarea cursurilor pentru 28.000 de copii din 14 municipii din Comunidad Valenciana.

Circulaţia a fost întreruptă pe unele şosele din nordul şi estul Spaniei, iar pe autostrada AP-7 s-a interzis circulaţia camioanelor şi autobuzelor, a informat miercuri Direcţia generală de trafic (DGT). Murcia (sud-est), una dintre provinciile cu climă blândă şi mai puţine precipitaţii, are numeroase drumuri închise din cauza zăpezii, conform Agerpres.

În insulele Baleare, stratul de gheaţă format în timpul nopţii a provocat închiderea mai multor drumuri. Meteorologii prevăd pentru joi înăsprirea condiţiilor meteorologice. În zone din interiorul provinciei Alicante şi din partea de nord a litoralului său, precum şi în sudul provinciei Valencia a fost instituit un cod roşu (risc extrem) de ninsori. Valul de frig - cu temperaturi minime de până la minus 12 grade - care afectează Spania, cu excepţia insulelor Canare, a determinat activarea unor dispozitive şi protocoale privind îngrijirea şi protecţia celor mai vulnerabile persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.