Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ, decizie CONTROVERSATĂ privind EVAZIONIȘTII

ebihoreanul.ro
justitie

Persoanele inculpate pentru evaziune fiscală vor avea dreptul ca pedeapsa cu închisoarea să fie redusă la jumătate doar dacă acoperă personal prejudiciul statului, a stabilit Curtea Supremă. Până acum, inculpații pentru evaziune puteau obține această facilitate și dacă prejudiciul total era acoperit de către o altă persoană parte în dosar, relatează Profit.ro.

Ședință la Guvern: Care sunt principalele subiecte de discuție

Pentru infracțiunile de evaziune, pedeapsa cu închisoare, a cărei durată poate fi redusă la jumătate, este de la 3 ani la 10 ani (pentru stabilirea cu rea-credință a impozitelor) și, respectiv, de la 2 ani la 8 ani.

Reducerea pedepsei nu este posibilă dacă făptuitorul a mai efectuat evaziune într-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat deja de această facilitate.

Reprezentanți ai sistemului juridic au apreciat la un moment dat că, prin reglementarea unor cauze de nepedepsire și de reducere a pedepsei în favoarea unor persoane în funcție de stadiul în care se află procesul penal, s-ar institui  un privilegiu în favoarea celor care dispun de sume de bani și pot acoperi imediat prejudiciul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.