Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ: Interceptările SRI rămân probe în dosarele DNA

breaking

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni să păstreze ca probe la dosar interceptări realizate cu ajutorul SRI, hotărârea putând fi invocată de procurori şi în alte dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată, potrivit Agerpres.

Pe 15 decembrie 2015, doi inculpati intr-un dosar, Claudia Ciobănică şi Veronica Slăvilă, au invocat la Curtea de Apel Bucureşti mai multe excepţii privind legalitatea actelor şi probelor strânse în faza de urmărire penală. Dosarul se judecă pe fond la Curtea de Apel Bucureşti, iar printre inculpaţi se află şi Luiza Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraţilor Cămătaru.

Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde avocaţii au cerut şi eliminarea interceptărilor realizate de SRI, invocând decizia recentă a Curţii Constituţionale.

Judecătorii de la instanţa supremă au respins contestaţia şi au hotărât ca interceptările realizate de ofiţerii SRI să rămână ca probe la dosar.

Pe 16 februarie, Curtea Constituţională a decis că prevederea din Codul de procedură penală potrivit căreia supravegherea tehnică poate fi efectuată de 'alte organe specializate ale statului' decât organele de cercetare penală este neconstituţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.