Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ s-a răzgândit: Darius Vâlcov mai stă la 'Beciul domnesc'

darius valcov catuse

Judecătorii de drepturi şi libertăţi au admis contestaţia DNA la decizia luată acum câteva zile de ÎCCJ, cu privire la plasarea lui Darius Vâlcov în arest la domiciliu. Astfel, în urma deciziei de vineri, fostul ministru de Finanţe rămâne în arest preventiv încă 30 de zile.

Instanţa supremă a judecat luni propunerea DNA de prelungire a măsurii preventive în cazul lui Darius Vâlcov, aflat în arest din 2 aprilie, fiind acuzat că a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru. ICCJ a respins propunerea DNA şi a hotărât plasarea fostului primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor în arest la domiciliu, însă decizia a fost contestată de DNA. ÎCCJ a dat vineri dreptate procurorilor.

MINUTA:

1554/1/2015 - CONTESTAŢIE - prelungire arestare preventivă - - Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii nr.293 din 20 aprilie 2015 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr. 1508/1/2015 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, privind pe inculpatul Vâlcov Darius - Bogdan. Desfiinţează încheierea contestată şi, rejudecând: În baza art.234 alin.1 şi art.236 Cod procedură penală admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Vâlcov Darius - Bogdan, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 25 aprilie 2015 până la data de 24 mai 2015, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Vâlcov Darius - Bogdan, în sumă de 25 lei, se va suporta din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în Cameră de Consiliu, azi 24 aprilie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.