Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon îi declară RĂZBOI lui Klaus Iohannis după declarațiile de azi: 'E de bonton să RĂSPUNDĂ'

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

Igor Dodon, președintele ales al Republicii Moldova, iese la atac după declarațiile de marți ale președintelui României, Klaus Iohannis. Dodon s-a supărat după ce Iohannis i-a transmis că ”nu este încă preşedintele Moldovei, va înţelege şi domnia sa, încet-încet, cum se procedează între preşedinţi”.

”Domnul președinte Iohannis m-a vizat în una din intervențiile sale recente, referindu-se la cum e corect să se procedeze între președinți. E bine că Dumnealui deja nu doar ia act de alegerea mea, ci abordează situația mai personal și mai concret.

Vezi şi: Suspans la CNATDCU: Sentința în cazul Kovesi se amână (surse)

Cu acest prilej, îi amintesc domnului președinte român Iohannis că i-am transmis încă în primăvară o scrisoare deschisă, la care Dumnealui încă nu a răspuns. Îl asigur că în calitatea mea de președinte ales al Republicii Moldova am aceleași preocupări ca și acum jumătate de an cu privire la subiectele din acea scrisoare. Deci, îi readresez domnului Iohannis acel mesaj. Îl puteți vedea atașat.

Sper că în relația dintre președinți e de bonton să se răspundă la scrisorile deschise.”, a anunțat Igor Dodon.

Vezi și: Înfrângere pentru DNA: Patru judecători de la ÎCCJ, ACHITAŢI

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că Republica Moldova este foarte importantă pentru România, iar ţara noastră îşi doreşte să fie un partener care o ajută.

"Nu ne-am referit la diferite interviuri ale diferitelor personalităţi politice din Moldova. Noi ne referim la un demers foarte serios, foarte important şi foarte necesar de clarificare a situaţiei proiectelor şi abordărilor din partea României pentru Moldova. Pentru noi, indiferent cine spune, ce spune unul sau altul, Moldova este foarte importantă şi noi dorim să fim un partener care ajută Moldova", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT, întrebat cu privire la declaraţiile preşedintelui ales al R. Moldova, Igor Dodon, privind ratificarea tratatului de frontieră.

Vezi și: SURSE - Scorul partidelor în București: cât are Elena Udrea în sondajele interne

El a arătat că nu a avut o discuţie cu Dodon până în prezent.

"Ştiţi că există uzanţe diplomatice. Acum, chiar dacă domnul Dodon nu este încă preşedintele Moldovei, va înţelege şi domnia sa, încet-încet, cum se procedează între preşedinţi", a spus şeful statului, întrebat dacă îi va răspunde lui Igor Dodon la aceste declaraţii.

Citește și: Cel mai gras om din lume atinge aproape 600 de kilograme / VIDEO

Potrivit acestuia, România nu doreşte să aibă o politică de constrângere sau de obligare la anumite măsuri pentru Republica Moldova, dar, susţine el, se aşteaptă la reforme substanţiale şi cu rezultate bune în foarte multe domenii.

El s-a declarat convins că Republica Moldova doreşte să fie ajutată de România în continuare.

Citește și: Google îți spune 10 sfaturi despre cum să te protejezi pe internet

"România a fost şi rămâne partenerul cel mai important pentru Republica Moldova. Noi avem numai intenţii bune. (...) Obiectivul nostru este să ajutăm Moldova să devină mai puternică, să aibă instituţii mai puternice şi să-şi continue parcursul pro-european. Nu cred că în Moldova sunt, în realitate, politicieni care doresc să întrerupă parcursul pro-european", a mai afirmat Iohannis.

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.