Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon întoarce spatele UE şi se îndreaptă cu paşi siguri spre Uniunea Economică Euroasiatică

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit marţi cu ambasadorii ţărilor din fosta URSS acreditaţi la Chişinău, informându-i despre paşii care vor fi întreprinşi de el în vederea colaborării cu Uniunea Economică Euroasiatică, relatează Radio Chişinău şi Deschide.md, potrivit agerpres.

Într-o postare pe Facebook, Dodon a scris că s-a făcut un "schimb de opinii cu privire la situaţia politică internă, rezultatele vizitelor (...) peste hotare, în special cele la Moscova şi Bruxelles, relaţiile bilaterale, condiţiile şi perspectivele de atragere a investiţiilor în Republica Moldova'.

Fratele lui Kim Jong-un, ASASINAT pe aeroportul din Kuala Lumpur

"Separat i-am informat despre paşii pe care îi vom întreprinde cu privire la colaborarea cu Uniunea Economică Euroasiatică. Am convenit că astfel de discuţii vom avea în fiecare lună", menţionează el în aceeaşi postare, amintind că anterior a convenit asupra aceluiaşi format de discuţii şi cu ambasadorii statelor UE.

Dodon declarase la 23 ianuarie într-un interviu pentru Russia Today că majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova nu-şi mai doresc integrarea europeană, din cauză că o asociază cu furturile care s-au produs în ultimii şapte ani, şi că ar favoriza integrarea euroasiatică.

În cadrul recentei sale vizite la Bruxelles, Igor Dodon a declarat, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, că în cazul unei viitoare majorităţi parlamentare care va dori denunţarea Acordului de asociere la UE, aşa cum ar fi una condusă de Partidul Socialiştilor, el nu va obiecta şi va accepta decizia.

Potrivit unui recent studiu al Expert-Grup din Chişinău, la ora actuală, circa 70% din exporturile Republicii Moldova merg în prezent către UE şi numai 12% spre piaţa Federaţiei Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.