Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon le promite oamenilor de afaceri ruşi cetăţenie moldovenească în schimbul investiţiilor

igor dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a promis oamenilor de afaceri din Federaţia Rusă că în cazul în care aceştia vor investi în economia moldovenească, vor putea solicita dobândirea cetăţeniei moldoveneşti. Legea va intra în vigoare de la 1 iunie, iar acest lucru înseamnă că investitorii ruşi vor putea obţine un paşaport care permite libera circulaţie în Uniunea Europeană, informează vineri Deschide.md şi RIA Novosti.

'La începutul anului trecut, parlamentul Republicii Moldova a adoptat o lege care permite investitorilor străini să dobândească cetăţenia moldovenească. Această normă funcţionează şi în alte ţări, dar prin ce ar putea fi ea atractivă pentru investitorii din Rusia? Odată cu investirea a unei sume în economia moldovenească... Guvernul va stabili această sumă săptămâna viitoare. Mi se pare că e vorba despre 100.000 sau 150.000, sau 200.000 de dolari. Vom vedea, hotărârea va fi luată săptămâna viitoare', a declarat Dodon, transmite RIA Novosti.

Potrivit preşedintelui Republicii Moldova, hotărârea va prezenta interes şi din punctul de vedere al regimului fără vize cu UE de care se bucură cetăţenii moldoveni. 'Vreau să le atrag atenţia reprezentanţilor businessului rusesc că această posibilitate va apărea după 1 iunie. Proiectul hotărârii va fi adoptat săptămâna viitoare şi - bun venit!', a adăugat Igor Dodon, care efectuează o vizită oficială în Federaţia Rusă în perioada 16-18 martie, unde participă astăzi la un forum economic Rusia-Moldova. În prima zi a vizitei, liderul de la Chişinău s-a întâlnit cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril, care l-a felicitat cu ocazia victoriei în alegerile prezidenţiale, potrivit Radio Chişinău. Igor Dodon l-a informat pe Întâistătătorul Bisericii Ruse despre iniţiativa sa privind înfiinţarea platformei civice pentru reconciliere naţională, exprimându-şi convingerea că Biserica Ortodoxă şi credinţa ortodoxă vor deveni factori esenţiali ce vor contribui la reîntregirea Republicii Moldova. Patriarhul Kiril a salutat această iniţiativă, subliniind că în Moldova credinţa ortodoxă este baza unităţii naţionale, conform Agerpres.

Igor Dodon şi-a exprimat speranţa că Patriarhul Kiril va vizita cât de curând Republica Moldova, unde - a subliniat el - este aşteptat pe ambele maluri ale Nistrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.