Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon, un nou atac la adresa NATO: 'Nu ne grăbim' / VIDEO

igor dodon

Igor Dodon susţine că Guvernul Republicii Moldova s-a grăbit să semneze acordul, și conform legii, biroul NATO poate fi deschis deja acum pe teritoriul Moldovei, dar important e să fie păstrată neutralitatea țării.

„Noi nu avem nevoie de oficii a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă și nici a NATO”, a zis președintele, concretizând că Guvernul înțelege că va fi folosit dreptul de veto al președintelui țării, și nu insistă asupra deschiderii rapide a biroului NATO.

Republica Moldova este deschisă pentru realațiile de cooperare cu Uniunea Europeană și Bruxelles. „În cazul în care aceștia sunt dispuși să ajute la rezolvarea problemelor, inclusiv problema transnistreană, atunci nu trebuie să ne grăbim cu crearea oficiului NATO. Este o provocare. La sigur e o provocare. Fiindcă cooperarea cu NATO - prezintă și proiecte bune. Spre exemplu, ei au ajutat să rezolvăm problema unor pesticide. Așa că haideți să continuăm în această direcție, fără birou NATO”, a menționat Igor Dodon, conform unimedia.info.

Peședintele a subliniat faptul că NATO se grăbește să deschidă birou în Moldova este o provocare. „Aceasta se face special pentru a provoca partenerii noștri de pe malul stâng al Nistrului. Eu îi pot înțelege. Am început negocierile cu ei”, a zis Dodon. Acesta a menționat că dacă în Republica Moldova se va deschide oficiul NATO, aceste negocieri vor fi stopate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.