Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon va merge din nou la Moscova: Va participa la parada din Piața Roșie

dodon si putin

Igor Dodon va merge pe 9 mai la parada din Piața Roșie de la Moscova. Despre aceasta a anunțat șeful statului pe pagina sa de Facebook, unde mai spune că va fi însoțit de un grup de veterani din al II-lea Război Mondial. „Am confirmat participarea mea la evenimentele dedicate Marii Victorii care se vor desfășura în Piața Roșie. Menționez că acest lucru are loc pentru prima dată în ultimii 10 ani”, a scris Dodon în postarea sa.

Anunțul a fost făcut după ce Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova. „L-am informat pe domnul ambasador despre rezultatele ședinței Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice de la Bișkek și decizia de principiul de acordare a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Am avut un schimb de opinii referitor la inițiativa privind implementarea sistemul mixt de vot în Republica Moldova și, având în vedere experiența vastă de aplicare a sistemului mixt electoral din Federația Rusă, am solicitat un schimb de experiență în acest sens”, a mai scris Igor Dodon.

Precizăm că șeful statului a propus marți cu un proiect de alternativă inițiativei PDM. Igor Dodon propune implementarea sistemul electoral mixt pentru Moldova. Astfel, 51 de deputați să fie aleși pe listă de partid, iar restul pe liste din circumscripții. Totodată, președintele țării dorește ca o pătrime dintre deputați să fie din Transnistria și diasporă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.