Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon vrea ca transnistrenii să participe la alegerile din 2018 pentru parlamentul Moldovei

igor dodon

Transnistrenii ar trebui să participe la alegerile din 2018 pentru parlamentul Republicii Moldova, este de părere preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, potrivit căruia o astfel de participare ar constitui "o fereastră de oportunitate" pentru reglementarea problemei transnistrene, informează Radio Chişinău. "Ţinând cont de situaţia regionala, acum avem posibilitatea să avansăm în soluţionarea aceste probleme', a declarat Igor Dodon pentru postul rus Rossia 24, citat de Infotag, detaliind că, în opinia sa, o astfel de soluţionare presupune două componente: rezolvarea problemelor vitale ale populaţiei şi reglementarea politică.

"Există doua etape ale reglementării. Prima etapa: 2017-2018, când trebuie sa soluţionăm numeroasele probleme cu care se confruntă populaţia: pământuri, şcoli, comunicaţii, transport şi altele. Am convingerea că vom face faţă acestor sarcini. A doua etapa: 2019-2020. Pentru început trebuie sa ne gândim cum sa facem în aşa fel încât în 2018 populaţia Transnistriei să participe la alegerile pentru parlamentul Republicii Moldova, să aibă reprezentanţii săi, iar apoi să soluţionăm problema politica împreună cu ei', a precizat Dodon.

În opinia sa, atât Chişinăul, cât şi Tiraspol şi-ar dori realmente să găsească soluţii pentru problemele cu care se confruntă oamenii. "Despre aceasta am discutat la prima întrevedere cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, la 4 ianuarie. Apropo, pentru prima data în istorie eu l-am felicitat cu ocazia victoriei în alegeri. Consider ca era necesar sa fac aceasta, deoarece el a fost ales de popor', a spus Igor Dodon, conform Agerpres.

Referitor la reglementarea politică, el a recunoscut că există divergenţe. "Consider că un stat federativ ar fi o variantă. Poate cuiva nu-i place denumirea, trebuie să discutăm. Transnistria vorbeşte deocamdată de independenţă şi trebuie să purtăm negocieri în aceasta privinţă, pentru a găsi o soluţie", a adăugat Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.