Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPR: 30.000 de euro şi documente ridicate în urma percheziţiilor într-un dosar de defrişări ilegale

enational.ro
perchezitii documente

Poliţiştii au ridicat sume de bani, sisteme informatice şi documente, în urma unor percheziţii efectuate în judeţul Bacău pentru destructurarea unui grup organizat care a creat un prejudiciu de un milion de lei, prin tăiere ilegală şi furt de arbori precum şi spălare de bani, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis, marţi, AGERPRES.


Percheziţiile au fost efectuate, luni, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei de Ordine Publică din IGPR, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Anchetatorii au ridicat 30.000 de euro, sisteme informatice şi alte înscrisuri utile cauzei şi au constatat o infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor, arată sursa citată.

Citeşte şi: Percheziții de ULTIMĂ ORĂ ale TRUPELOR SPECIALE la suspecți de evaziune fiscală. Prejudiciu IMENS

"Activităţile au vizat sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi locuinţele unor persoane implicate în săvârşirea de infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere ilegală arbori şi furt de arbori. Din cercetări a reieşit că nouă persoane ar fi săvârşit fapte ilicite în domeniul silvic, prin constituirea, sub directa coordonare a unui reprezentant al unei instituţii, a unui sistem de natură a permite tăierea fără drept şi valorificarea masei lemnoase rezultate din suprafeţele de fond forestier aflat în proprietate public-privată", se precizează în comunicat.

Nouă persoane au fost duse cu mandat la audieri, în cauză fiind dispusă măsura controlului judiciar.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Harghita, Neamţ şi Vrancea, precum şi jandarmi.

Citeşte şi: BNR se implică în SCANDALUL impozitului pe cifra de afaceri: 'O CATASTROFĂ'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.