Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGPR: Peste 1.800 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni de control în domeniul panificaţiei

amenda

Poliţiştii au constatat 35 de infracţiuni, au aplicat peste 1.800 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000.000 de lei, au indisponibilizat bunuri şi mijloace de transport, în urma unei acţiuni de control desfăşurate miercuri în domeniul panificaţiei, informează IGPR. Potrivit sursei citate, obiectivul acţiunii l-a constituit prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor de panificaţie, identificarea rutelor de transport rutier utilizate de operatorii economici care încalcă dispoziţiile legale incidente domeniului.

Miercuri, între orele 5,00 şi 9,00, la nivelul fiecărui judeţ şi în Bucureşti, au fost instituite 401 filtre rutiere mixte şi au fost organizate echipe operative constituite din 631 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, 300 de poliţişti de la rutieră, 591 de la ordine publică, precum şi 92 de inspectori din cadrul ANSVSA şi MADR.

Au fost verificate 4.740 de mijloace de transport. În intervalul orar 5,00 - 16,00, atât în baza datelor colectate din teren, cât şi în baza informaţiilor proprii, echipele de control au efectuat verificări la 1.374 de agenţi economici specializaţi în fabricarea pâinii şi a altor produse de panificaţie. În urma acţiunii, au fost aplicate 1.821 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 632 de natură economică şi 1.078 la regimul rutier. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 2.178.075 de lei, conform Agerpres.

De asemenea, au fost indisponibilizate sau confiscate mărfuri în valoare totală de 137.471 de lei, dintre care produse de panificaţie în valoare de 69.510 de lei, precum şi 10 mijloace de transport. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au constatat 22 de infracţiuni de evaziune fiscală şi 13 de altă natură. Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice vor continua cercetările, conform competenţelor, sub supravegherea parchetelor, în dosarele penale constituite cu ocazia activităţilor desfăşurate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.