Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IKEA a făcut cea mai mare tranzacție imobiliară din România: Gigi Becali e implicat

IKEA a făcut cea mai mare tranzacție imobiliară din istoria modernă a României. A cumpărat de la vărul lui Gigi Becali, omul de afaceri Teia Sponte (56 de ani), fost vicepreşedinte al echipei Steaua Bucureşti un teren de 48 de hectare al fostului IAS Mogoşoaia. Cumpărătoare e compania Vastint România, divizia imobiliară a grupului Inter IKEA, iar jurnaliștii de la Capital, primii care au aflat tranzacția, scriu că valoarea se ridică la circa 48 milioane euro.

Contactat telefonic, Teia Sponte nu a vrut să comenteze informaţiile obţinute de revista Capital.

astint România a anunţat achiziţia terenului de circa 48 de hectare situat pe Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti, nr. 194, pe care vrea să dezvolte un complex imobiliar de locuinţe. Aceasta este cea mai mare suprafaţă de teren tranzacţionată în scop imobiliar din istoria modernă a pieţei imobiliare.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul profesorului de la ”Tudor Vianu”: Scandalul s-a transformat radical

În 14 ianuarie 2016, terenul a fost vândut companiei Vastint România la un preţ estimat la 48 mil. euro, ţinând cont că preţurile terenurilor cu destinaţie rezidenţială din zonă variază între 50 şi 200 euro/mp.

Lotul, cu o deschidere de 250 metri la Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti, este amplasat într-o zonă cu potenţial, fiind aproape de lacul Griviţa şi Pădurea Băneasa, unde este localizat şi complexul rezidenţial Stejarii al lui Ion Ţiriac.

Citește și: Meteorologii anunță: Revin ninsorile

Teia Sponte a fost implicat în celebrul „Dosar Valiza”. El a fost cel care, în 2008, a fost trimis de patronul Stelei, la Cluj, cu geanta în care se găsea suma de 1,7 milioane de euro. Sponte a fost condamnat în acest caz la doi ani cu suspendare.

Acesta este al treilea teren cumpărat de divizia imobiliară a Inter IKEA, după fostele platforme industriale Timpuri Noi şi Baduc din Bucureşti.

Grupul suedez IKEA, controlat de miliardarul Ingvar Kamprad, a intrat direct pe piaţa românească în 2010 când a achiziţionat cu circa 30 mil. euro magazinul IKEA, dezvoltat în franciză de omul de afaceri Gabriel Popoviciu în Băneasa, şi a cumpărat, prin intermediul diviziei sale imobiliare, terenul de 5,1 hectare al fabricii Timpuri Noi din Bucureşti, pentru care a plătit 34,6 mil. euro. Un an mai târziu, compania a cumpărat de la firma Baduc alte două hectare de teren pentru circa 13 mil. euro în zona Orhideea din Capitală.

Citește și: RATB anunță schimbări majore din 15 februarie: Nimeni nu mai urcă fără bilet

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.