Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ikea scoate de pe piaţă 6 tipuri de produse alimentare vândute la București: Ce probleme au

ikea

Lanţul Ikea scoate de la vânzare şase sortimente de ciocolată considerate periculoase pentru diverse persoane. Alrmant este faptul că s-au vândut deja sute de mii de bucăţi din sortimentele scoase acum de la vânzare.

Compania IKEA recheamă şase sortimente de ciocolată după ce a stabilit că acestea nu sunt potrivite pentru persoanele alergice sau sensibile la alune şi/sau migdale. Produsele rechemate şi preţurile acestora sunt, conform unui comunicat al companiei, CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR Ciocolată cu lapte cu merişoare şi ciocolată neagră cu afine 180g – 18,50 lei; CHOKLAD LJUS Ciocolată cu lapte 100g – 2,50 lei; CHOKLAD NÖT Ciocolată cu lapte şi alune de pădure 100g – 4 lei; GODIS CHOKLADKROKANT Ciocolată cu lapte cu bucăţi de caramel 450g - 20 lei; GODIS CHOKLADRÅN Napolitane umplute şi acoperite cu cremă cu aromă de ciocolată cu lapte 168g - 9,50 lei; CHOKLADKROKAND BREDBAR Pastă tartinabilă cu aromă de ciocolată şi bucăţele de caramel (16%) 400g – 12 lei.

Citește și: Prima biserică ortodoxă ce introduce messenger pentru credincioşi / VIDEO

Alunele şi migdalele au fost găsite frecvent, şi nu ocazional, în cele şase produse, iar din această cauză acestea nu sunt sigure pentru a fi consumate de către persoanele alergice sau sensibile la aceşti alergeni. Informaţia de pe etichetă nu raportează suficient de clar prezenţa frecventă a acestor ingrediente, fiind menţionată după formularea: „Poate conţine...”. Această informaţie de pe ambalaj ar putea induce în eroare consumatorii şi, în anumite ţări, este interpretată ca nefiind conformă cu legislaţia. Toate cele şase produse din ciocolată afectate de rechemare pot fi consumate în siguranţă de persoanele care nu prezintă alergii sau sensibilitate la alune şi/sau migdale. Compania IKEA nu a primit nicio sesizare legată de cele şase produse adăugate acţiunii de rechemare. Clienţii preocupaţi de riscul unei alergii sunt invitaţi să aducă produsele înapoi în magazinul IKEA din Bucureşti, la departamentul Relaţii Clienţi, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut aproximativ 247.000 de bucăţi din cele şase produse şi nu a primit nicio sesizare cu privire la acestea. În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găseşte la vânzare, anunţă mediafax.

Citește și: Celine Dion a luat-o razna după ce i-a murit soțul: Ce a putut să facă într-o emisiune TV / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.