Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilie Ilaşcu revine în politică

timpul.md
ilie ilascu

Ilie Ilaşcu, fost deţinut politic al regimului separatist de la Tiraspol, a fost ales vicepreşedinte al partidului 'Dreapta', formaţiune recent apărută pe scena politică din Republica Moldova care şi-a ţinut duminică congresul de constituire, informează Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

Ca preşedinte al partidului a fost aleasă Ana Guţu, fost deputat liberal, iar alături de Ilie Ilaşcu formaţiunea mai are încă cinci vicepreşedinţi. 

Partidul 'Dreapta' a fost fondat în toamna anului trecut şi îşi propune realizarea reîntregirii naţiunii române, prin reunificarea juridico-politică, economică, militară, diplomatică şi socială a Republicii Moldova cu România. 

Din această formaţiune fac parte mai mulţi foşti deputaţi şi miniştri care au fost membri ai Partidului Liberal, iar ulterior ai Partidului Liberal Reformator. 

Ilie Ilaşcu, unul din fondatorii Mişcării de eliberare naţională din Basarabia, a fost arestat în 1992 la Tiraspol - alături de alţi patrioţi români ca Andrei Ivanţoc, Tudor Petrov-Popa, Alexandru Leşco -, şi condamnat la moarte de o instanţă neconstituţională. El a fost eliberat după nouă ani de temniţă, în urma presiunilor din partea comunităţii internaţionale. Deşi era deţinut, el a fost ales deputat în parlamentul Republicii Moldova în două legislaturi - 1994-1998 şi 1998-2000. Din anul 2000 şi până în 2008 a fost senator în parlamentul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.