Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iliescu, declaraţie scandaloasă despre Revoluţie: Acum să tot stăm să plângem mortii ...

Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat joi ca nu are rost sa 'tot plangem mortii' in loc sa 'tragem concluzii politice' pe tema dosarelor Revolutiei si Mineriadei.

Nu stiu cui slujeste asa ceva (n.r. dosarele Revolutiei si Mineriadei), alminteri nu e nicio problema, dar pusa sub acest aspect, luarea la intrebari si analize pe plan judiciar ... a fost un moment de istorie cu partile lui bune si cu parti mai putin bune, cu stari conflictuale. Am trecut peste ele, le-am depasit, ce rost are sa dezgropam ... el trebuie sa faca obiectul unor dezbateri a unor oameni care studiaza istoria ca sa tragem invataminte.

Eu inteleg pe cei care au avut pierderi. (...) La noi a fost o miscare radicala de inlaturare a vechiului regim, cu sacrificii umane. Revolta din decembrie a insemnat sacrificii umane. Acum sa stam sa tot plangem mortii, in loc sa tragem concluziile politice adecvate pentru tot procesul de dezvoltare al societatii", a spus Iliescu.

In ceea ce priveste condamnare Romaniei la CEDO pe tema proastei instrumentari a dosarului Revolutiei, Iliescu considera ca aceasta instanta internationala este 'alimentata' de cei din Romania interesati sa intretina acest subiect.

"CEDO e alimentat de unii de aici interesati sa intretina asa ceva", a mai spus Iliescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.