Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imaginea Romaniei e facuta praf pe sute de mii de euro

ICR

Irina Cornisteanu pare să fie nominalizarea PNL pentru functia de vicepresedinte al ICR. Este un manager cultural cunoscut in Romania, datorita faptului ca inainte de ICR a lucrat la ARCUB. Acum este director ICR Viena, dupa ce a fost directorul general al Directiei Cooperari externe din aceeasi institutie. In aceasta calitate a fost cea care a organizat si gestionat proiectul prin care Romania a fost prezenta la Salonul Cartii de la Paris din 2013. Tara noastra a avut statutul de tara invitata de onoare la Paris, la acest eveniment. Demersul initiat in 2012 de ICR prin echipa lui Horia Roman Patapievici ar fi trebuit sa se continue cu un proiect cultural de exceptie pe masura importantei momentului. Au fost contactati organizatorii, furnizorii, scriitorii, conform surselor de la Paris care ar fi trebuit sa lucreze pana la final in acest proiect. Numai ca echipa Patapievici la ICR este inlocuita de echipa lui Andrei Marga, care o mandateaza pe Irina Cornisteanu, sa se ocupe de organizare si monitorizare.

Ceea ce fusese anuntat in 2012 ca fiind un eveniment de exceptie din care Romania sa beneficieze de o imagine pozitiva, se transforma intr-un dezastru de presa: scriitorii de renume anuntati nu mai vor sa participe, iar lui Andrei Marga i se cere demisia din fruntea ICR: "Scandal românesc de proporţii la Salonul de carte de la Paris, un eveniment la care ţara noastră este invitat de onoare. ".

Bugetul pentru acest proiect a fost de aproape 800.000 de euro, conform presei si organizatorilor. Nimeni nu a intrebat cum a fost posibil ca o participare la un Salon de Carte sa coste atat de mult, in conditiile in care, in urmatorii ani, Romania a participat la toate targurile internationale de carte pe bugete de 10 ori mai mici.

Romania a fost tara invitata de onoare la Salonul Cartii de la Paris din 2013. Demersul initiat in 2012 de ICR prin echipa lui Horia Roman Patapievici ar fi trebuit sa se continue cu un proiect cultural de exceptie pe masura importantei momentului. Au fost contactati organizatorii, furnizorii, scriitorii, conform surselor de la Paris care ar fi trebuit sa lucreze pana la final in acest proiect. Numai ca echipa Patapievici este inlocuita de echipa Marga, care il mandateaza pe directorul general al Departamentului Cooperari Externe, in persoana Irinei Cornisteanu, sa se ocupe de organizare.

Asa au inceput drumurile la Paris, afirma surse din cadrul fostei echipe care ar fi trebuit sa se ocupe de organizare la fata locului. Ceea ce fusese anuntat cu un an in urma ca fiind un eveniment de exceptie din care Romania urma sa beneficieze de o imagine si o promovare excelenta, se transforma intr-un dezastru de presa: scriitorii de renume anuntati nu mai vor sa participle, standul tarii arata jalnic.

Dar Irina Cornisteanu, actualul nume care ar putea fi propus de PNL pentru functia de vicepresedinte ICR, nu era la primul proiect de acest fel. Inainte de ICR a lucrat la ARCUB, iar atat sotul ei cat si tatal ei erau platiti in proiecte derulate de ea.

De fapt, familia Cornisteanu este abonata la banul public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.