Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini APOCALIPTICE! Uraganul Maria a devastat Puerto Rico- Străzi inundate, maşini în derivă, acoperişuri smulse și morți / VIDEO

twitter.com
uragan maria

Străzi inundate, maşini în derivă, acoperişuri smulse: uraganul Maria care acum ameninţă Republica Dominicană a devastat miercuri Puerto Rico, după ce în ajun a provocat pagube de proporţii în insulele Guadelupa şi Dominica precum şi moartea a 10 persoane, relatează joi AFP, potrivit agerpres.ro

Potrivit Centrului American pentru Uragane (NHC), Maria a pierdut din intensitate redevenind în cursul zilei de miercuri uragan de categoria 2 pe o scară de la 1 la 5. Însă Republica Dominicană se pregăteşte joi de venirea acestui fenomen care ar urma să-şi recapete forţa la apropierea de această insulă. 

În Guadelupa, cel puţin două persoane au murit şi alte două sunt date dispărute în mare după trecerea marţi a uraganului Maria. Starea de "catastrofă naturală" va fi decretată sâmbătă a anunţat premierul francez, Edouard Philippe.

O nouă prognoză DURĂ a meteorologilor: Cum va fi vremea la început de weekend


La aproape 15 km distanţă, alte 7 persoane şi-au pierdut viaţa în insula Dominica, răvăşită de trecerea uraganului Maria. "Este greu de stabilit numărul morţilor, deocamdată sunt confirmate şapte victime", a declarat consilierul premierului insular, Roosevelt Skerrit. 

Imagini aeriene luate de AFP arată o parte din Dominica acoperită de resturi şi moloz, mai ales de acoperişuri smulse. Un zbor de recunoaştere a permis Centrului pentru situaţii de urgenţă din Caraibe (CDEMA) să estimeze pagubele la între "70-80% din construcţii", potrivit directorului centrului, Ronald Jackson. 

Uraganul, a cărui forţa oscila între 4 şi 5 (maximum), şi-a continuat traseul devastator spre nord-vest lovind din plin Puerto Rico miercuri dimineaţă, provocând moartea unei persoane şi întreruperea totală a curentului electric.

GAFA care i-a fost FATALĂ bărbatului UCIS de furtuna din București: Ce a ignorat omul


"Devastarea este practic totală", a declarat printre lacrimi dintr-un refugiu Carmen Yulin Cruz, edila capitalei San Juan, precizând că "numeroase părţi ale oraşului sunt complet inundate". 

Locuitorii din San Juan s-au adăpostit în casa scărilor sau în spatele zidurilor groase în timp ce trombe de apă şi de vânt s-au dezlănţuit afară smulgând copaci care s-au prăbuşi peste maşini. 

Pagubele provocate de Maria, care a lovit insula cu rafale de vânt de până la 250 km/h, sunt atât de mari încât guvernatorul Ricardo Rossello a cerut Casei Albe să declare Puerto Rico "zonă de dezastru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.