Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini senzaționale: Donald Trump, comparat cu Vladimir Putin de o celebră trupă din Rusia - VIDEO

www.deadline.com
Donald Trump Vladimir Putin

Formaţia rusească de punk-rock Pussy Riot, contestatară virulentă a politicii lui Vladimir Putin, a lansat miercuri o nouă melodie în care îl compară pe preşedintele rus cu Donald Trump, informează AFP.

Piesa ''Police State'' (''Statul poliţienesc'') a fost lansată cu ocazia aniversării unui an de la alegerea lui Donald Trump în fruntea Statelor Unite, la 8 noiembrie 2016.

Videoclipul juxtapune imaginile celor doi şefi de stat şi înfăţişează un poliţist care loveşte nişte jucării cu bastonul, sub privirile câtorva copii cu cagule colorate, devenite marca distinctivă a trupei.

Citește și: HAOS în Marea Britanie: Încă un ministru a DEMISIONAT, în urma unui mare SCANDAL

Chiar dacă Statele Unite nu sunt un stat autoritar, Nadejda Tolokonnikova, solista grupului, crede că Trump calcă pe urmele omologului său rus faţă de care preşedintele american şi-a exprimat, în trecut, admiraţia.

''Atitudinea lui Trump faţă de presă atunci când a spus că răspândeşte ştiri false şi că ar trebui să i se interzică să facă asta este, pentru mine, un semn rău, pentru că seamănă cu modul de gândire al lui Putin atunci când a preluat puterea'', a precizat aceasta pentru AFP, într-o cafenea din New York, potrivit Agerpres.

Afirmaţiile repetate ale preşedintelui republican cum că adversara sa la alegerile prezidenţiale, candidata democrată Hillary Clinton, ar trebui să meargă la închisoare, o îngrijorează în egală măsură pe Nadejda Tolokonnikova pentru că este o atitudine pe care ''a văzut-o deja în ţara sa''.

Tânără solistă, împreună cu o altă membră a trupei, Maria Aliohina, au fost încarcerate timp de aproape doi ani pentru huliganism, după ce au făcut ''o rugăciune'' anti-Putin în 2012, într-o catedrală de lângă Kremlin.

''Police State'' este cea mai recentă melodie a formaţiei după lansarea, în octombrie 2016, a piesei ''Make America Great Again'', care reia sloganul de campanie al lui Donald Trump şi vorbeşte despre viitorul femeilor într-o Americă condusă de mogulul imobiliar.

Citește și: Dezvăluirile Paradise Papers cutremură piața bancară: Trei bănci germane, implicate în cazinouri ilegale pe internet

Din punct de vedere muzical, noua piesă, compusă de Nadejda Tolokonnikova împreună cu producătorul american Ricky Reed, este o abordare mai abstractă şi electronică.

În prezentarea noului clip, Pussy Riot au spus că sunt impresionate de sinceritatea copiilor şi că au fost încurajate de adolescenţii numeroşi care au luat parte la recentele manifestaţii anti-Putin din Rusia.

''Au crescut cunoscându-l doar pe el ca preşedinte'', spune artista, deşi Putin a cedat preşedinţia lui Dmitri Medvedev în perioada 2008-2012. ''Îl consideră un fel de ţar şi nu le place asta pentru că nu vor să ne întoarcem cu 100 de ani înapoi, în Rusia ţaristă''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.