Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îmbunătățirea programului de somn ar avea o influență benefică majoră asupra copiilor cu ADHD

www.stiripesurse.ro
copii, elevi, școală

Un program de somn ar putea fi elementul-cheie pentru reducerea impactului tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), conform unui studiu realizat în Australia, citat joi de Xinhua.

Cercetarea, compilată la Institutul pentru Cercetări Pediatrice Murdoch (MCRI), a relevat o exacerbare a simptomelor ADHD la 70% dintre copiii cu această tulburare care manifestau dificultăți în a dormi.

Melisssa Mulraney, cea care a condus studiul, a declarat că simple ajustări ale rutinei privind programul de somn al copiilor cu ADHD ar putea avea o influență majoră, anunță Agerpres.

Potrivit lui Mulraney, copiii cu ADHD care aveau rutine de somn consistente erau mai puțin anxioși la ora de culcare și adormeau cu mai multă ușurință.

"Copiii care aveau obiceiuri bune erau mai puțin predispuși să se certe în preajma orei de culcare, dormeau mai mult și erau mai alerți și mai puțin somnoroși pe parcursul zilei", a mai spus ea precizând că și persoanele care nu au ADHD și care nu dorm suficient au probleme de concentrare și de atenție.

Oamenii de știință intenționează să desfășoare în viitor un studiul clinic implicând 300 de copii pentru a stabili dacă programele dezvoltate de psihologi și de medicii pediatri pot modifica obiceiurile de dormit ale copiilor și dacă le pot schimba acestora comportamentul.

"Ceasul nostru intern, ritmul circadian care ne face să ne simțim somnoroși, este influențat de factori externi precum lumina zilei, temperatura și orele de servire a mesei", a explicat Mulraney. "Dacă ai o rutină stabilită, te speli pe dinți și apoi citești o carte, corpul începe să se obișnuiască cu ea și începi să te simți din ce în ce mai somnoros doar prin simplul fapt că parcurgi această rutină", a completat ea.

Mulraney s-a arătat încrezătoare că rezolvarea problemelor legate de somn poate schimba în bine calitatea vieții prin modificarea comportamentului, performanțele academice și simptomele ADHD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.