Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imigraţia a devenit principala preocupare a Germaniei

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Circa 83% dintre germanii intervievaţi într-un sondaj consideră că imigraţia este în prezent 'cea mai mare provocare' a Germaniei, procent mai mult decât dublu faţă de cel înregistrat cu un an în urmă şi mai mare faţă de cel din sondajele similare efectuate în alte state, scrie marţi portalul thelocal.de. Sondajul realizat de compania GfK, denumit 'Provocarea Naţiunilor', a fost realizat în 24 de ţări şi obiectivul cercetării este de a determina care este principala temă care îi preocupă pe cetăţenii fiecărui stat.

Pe parcursul anului trecut, în Germania au ajuns peste un milion de imigranţi extracomunitari, iar în cercetarea similară efectuată în anul 2015 numai 35% dintre germani considerau imigraţia cea mai presantă problemă a ţării lor, procentul anterior cel mai ridicat, de 68%, fiind înregistrat în anul 1992. 'Fiecare a şaptea persoană care a menţionat această problemă ar dori să vadă o integrare pozitivă, iar una din cinci se opune acceptării în continuare a imigraţiei', afirmă Raimund Wildner, manager al GfK.

Conform aceluiaşi sondaj, a doua problemă în ierarhia preocupărilor germanilor este şomajul, dar pe care numai 13% dintre persoanele chestionate l-au menţionat pe primul loc în rândul temelor de interes pentru ei. În intervalul de timp dintre acest sondaj şi cel de anul trecut rata şomajului a scăzut, conform statisticii oficiale, de la 10,5% la 5,9%. A treia şi a patra în lista preocupărilor populaţiei germane sunt sărăcia şi criminalitatea, urmate de politica internă. La nivel mondial, inflaţia şi şomajul sunt de obicei principalele teme care îngrijorează populaţia, dar în această ultimă cercetare efectuată de GfK imigraţia şi integrarea imigranţilor sunt pe primul loc în lista preocupărilor şi pentru cetăţenii altor state europene, precum Austria, Suedia, Elveţia, Belgia, Olanda şi Marea Britanie, cu procente cuprinse între 33% şi 66%, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.