Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎMPUȘCĂTURI la Londra în fața Parlamentului/UPDATE: Un atacator împușcat- VIDEO

Ultima Ora breaking news

UPDATE Incidentul de miercuri de la Westminster este tratat drept un atac terorist, a anunţat Poliţia Metropolitană într-un mesaj de Twitter preluat de mass-media britanice.

"Tratăm incidentul drept un atac terorist până la momentul când vom avea mai multe informaţii", a precizat sursa citată.

Cel puţin 12 persoane au fost rănite miercuri în apropiere de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, după ce o maşină a intrat într-un grup de oameni aflaţi pe trotuar, relatează Reuters.

Într-un incident separat, un poliţist a fost înjunghiat de către un bărbat care a forţat intrarea în clădirea Parlamentului, înarmat cu un cuţit. Atacatorul l-a rănit pe poliţist, fiind apoi împuşcat de un alt om al legii, relatează Reuters şi Sky News. Nu este clar, deocamdată, care este starea răniţilor.

Legislativul şi-a suspendat activitatea, iar parlamentarilor li s-a cerut să nu părăsească sediul. Premierul Theresa May se afla în Parlament la momentul producerii atacului. Ea a părăsit clădirea sub escortă şi este nevătămată, dar locul unde a fost transportată nu a fost dezvăluit, relatează BBC.

Presa britanică notează că cele două incidente s-au petrecut aproape în acelaşi timp. Potrivit unor martori citaţi de Sky News, e posibil ca atacatorul din Parlament să fie şoferul care a rănit mai multe persoane pe podul Westminster.

Cel puţin 15 ambulanţe s-au deplasat în zona Podului Westminster, pentru a trata şi prelua răniţii. Între 8 şi 10 persoane erau căzute pe trotuar la sosirea echipelor de intervenţie.

UPDATE Cel puţin 12 persoane au fost rănite miercuri în apropiere de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, după ce o maşină a intrat într-un grup de oameni aflaţi pe trotuar, relatează Reuters.

Într-un incident separat, un poliţist a fost înjunghiat de către un bărbat care a intrat în clădirea Parlamentului, înarmat cu un cuţit. Atacatorul l-a rănit pe poliţist, fiind apoi împuşcat de un alt om al legii, relatează Reuters şi Sky News. Nu este clar, deocamdată, care este starea răniţilor.

Legislativul şi-a suspendat activitatea, iar parlamentarilor li s-a cerut să nu părăsească sediul. În clădire au fost detaşaţi mai mulţi poliţişti înarmaţi.

Presa britanică notează că cele două incidente s-au petrecut aproape în acelaşi timp. Potrivit unor martori citaţi de Sky News, e posibil ca atacatorul din Parlament să fie şoferul care a rănit mai multe persoane pe podul Westminster.

Cel puţin 15 ambulanţe s-au deplasat în zona Podului Westminster, pentru a trata şi prelua răniţii. Între 8 şi 10 persoane erau căzute pe trotuar la sosirea echipelor de intervenţie.

UPDATE Presa britanică scrie că un bărbat a fost împuşcat de poliţie în apropierea Parlamentului.

UPDATE: Presa britanică anunță cu unul dintre atacatori a fost împușcat de către polițiști. De asemenea, se pare că nu polițist a fost împușcat chiar în incinta Parlamentului.

Un poliţist ar fi împuşcat un atacator de trei ori de la mică distanţă, după ce mai multe persoane au fugit spre porţile de ieşire.

Potrivit Sky News, Scotland Yard a anunţat că este vorba despre un incident armat. Poliţiştii îndepărtează oamenii din zona incidentului şi staţiile de metrou din apropiere.

Unii martori au relatat că o maşină a intrat într-un grup de oameni pe Podul Westminster, în timp ce alte relatări fac referire la un bărbat înarmat cu un cuţit care ar fi intrat în clădirea Parlamentului, fiind apoi împuşcat de poliţie.

UPDATE Cel puţin 12 persoane au fost rănite miercuri în apropierea de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, relatează Reuters.

Potrivit agenţiei de presă citate, au fost auzite împuşcături în afara clădirii Parlamentului.

Legislativul şi-a suspendat activitatea.

Londra e în stare de alertă! Două persoane au fost împușcate în zona Parlamentului. Camera Comunelor era în sesiune. Premierul Theresa May trebuia să răspundă întrebărilor. Sesiunea a fost suspendată, toți deputații au fost sfătuiți să rămână în incinta Parlamentului.

Un alt incident semnalat de Reuters anunță că o mașină a intrat într-un grup de persoane, iar câteva zeci de oameni ar fi răniți. Totul s-a întâmplat în zona Parlamentului. S-au auzit focuri de armă.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.