Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În această ţară ALCOOLUL a fost INTERZIS prin LEGE

alcool

Parlamentul irakian a votat sâmbătă o lege care interzice vânzarea, importul şi producerea de alcool, o decizie neaşteptată ce riscă să provoace nemulţumirea unor minorităţi din ţară, dar care oferă satisfacţie influentelor partide religioase, transmite AFP, conform agerpres.ro

În Irak, ţară majoritar musulmană, se află mai multe firme care produc alcool ca Farida pentru bere şi Asriya pentru arak, un alcool aromatizat. Consumul de alcool este destul de răspândit în capitala Bagdad cu numeroase magazine de vânzare a băuturilor. 

Potrivit unui deputat al parlamentului, interdicţia adoptată sâmbătă a fost introdusă în ultimul moment şi pe neaşteptate într-un proiect de lege privind municipalităţile.

ANAF trage un semnal de alarmă: Ce se întâmplă cu banii din România


"Astăzi (sâmbătă), a fost adoptată o lege, iar articolul 14 interzice importul, producerea şi vânzarea oricărui tip de alcool", a declarat deputatul creştin Yonnada Kanam. 

"Orice încălcare a legii va fi pedepsită cu o amendă între 10 milioane şi 25 de milioane de dinari (de la 7.300 la 18.000 de euro)", a precizat el, adăugând că va contestat această lege în faţa Curţii federale. 

Partizanii interdicţiei au afirmat că aceasta este justificată de Constituţie care, în opinia lor, interzice orice lege în contradicţie cu perceptele islamului. 

Pentru unii opozanţi însă noul text încalcă legea fundamentală care garantează tradiţiile tuturor minorităţilor din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.