Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ce SCANDAL de amploare a fost implicat viitorul ministru al Justiției/ UPDATE

mihai selegean justitie

UPDATE: Mihai Selegean NU va fi ministrul Justiţiei. Deşi s-a prezentat la Parlament pentru audieri, Selegean nu a fost propunerea oficială. În locul lui, a fost desemnată Raluca Prună. Detalii AICI!

Mihai Selegean este propunerea lui Dacian Cioloş pentru Ministerul Justiţiei. Fost director al Institutului Naţional al Magistraturii, Selegean a fost, în ultimii ani, director juridic la BRD. Din această poziţie, a fost implicat inevitabil în ancheta unor credite acordate ilegal. Printre beneficiarii acestor credite s-a aflat şi Elena Udrea, iar cazul a ajuns în atenţia DNA (al patrulea dosar al Elenei Udrea la DNA).

În 2009, Bianca Dordea, director Comunicare BRD, Patrick Gelin, director general BRD si Mihai Selegean, director Juridic al BRD, au fost audiaţi în Parlament, într-o comisie special înfiinţată pentru a cerceta legalitatea acordării rescadenţării şi a stabilirii datei la care s-a luat decizia de rescadenţare a creditului de la BRD Société Générale al fostului ministrul al Turismului, Elena Udrea.

Vezi AICI detalii din dosarul DNA cu privire la creditul de la BRD al Elenei Udrea!

***

Dosarul creditelor de la BRD a fost iniţial instrumentat de DIICOT. Au fost puse sub acuzare mai multe persoane, printre care Remus Truică, fosta soție a acestuia, Irina, fostul senator Sorin Roșca-Stănescu, omul de afaceri Adrian Sârbu, precum și foști și actuali directori ai BRD, respectiv Lucian Cojocaru, Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Ștefănescu Gavrilescu, Dana Băjescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceaușu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu.

Conform DIICOT, la sfârșitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, atât cele interne, cât și cele emise de BNR, unor persoane fizice și/sau societăți comerciale, activitatea infracțională concretizându-se în obținerea unor importante sume de bani din săvârșirea subsecventă a unor infracțiuni de înșelăciune.

Prejudiciul cauzat BRD se ridică la aproximativ 43,5 milioane de euro. Niciunul dintre cele 17 credite nu a fost restituit, fiind trecute în categoria creditelor neperformante.

***

Un al caz de credite neperformante a fost cel al reţelei conduse de Vasile Creştin, care a prejudiciat BRD cu 85 de milioane de euro. Potrivit luju.ro, cercetarile procurorilor s-au derulat în paralele cu cele interne ale bancii. Astfel, in luna februarie 2013, directorul general ajunct al BRD-GSG, Petre Bunescu, si directorul Juridic, Mihai Tiberiu Selegean, au formulat in atentia sefului DIICOT de atunci, Codrut Olaru, o plangere penala impotriva directorilor grupului BRD Dorobanti, Dana Bajescu, si Andrei Nanu, precum si impotriva Biancai Bebesel pentru savarsirea infractiunii de complicitate la inselaciune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.