Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În ciuda 'hărţuirii', Francois Fillon rămâne să se bată în cursa prezidenţială din Franţa

france24.fr
François Fillon

Candidatul dreptei în alegerile prezidenţiale din Franţa, François Fillon, afectat de scandalul presupuselor angajări fictive ale unor membri ai familiei sale, a exclus marţi încă o dată posibilitatea unei retrageri din cursă, reuşind să calmeze fronda lansată împotriva lui de deputaţi din tabăra proprie, relatează AFP, potrivit agerpres.

În jur de 20 de parlamentari ai partidului Republicanii îşi declaraseră luni 'imposibilitatea de a face campanie' în contextul prejudiciilor de imagine provocate de ancheta ce vizează angajările soţiei şi a doi dintre copiii lui Fillon la cabinetul său parlamentar.

Citeşte şi: Un imigrant mexican, PROTEJAT de o lege a lui Obama, a fost ARESTAT în Seattle

O retragere a candidaturii 'ar crea o criză majoră' pentru şansele dreptei în alegerile prezidenţiale, a declarat Fillon, în timpul unei reuniuni menite să calmeze fronda internă, în care a susţinut că nu există 'soluţie alternativă'.

'Sincer vorbind, ar fi poate mai simplu pentru mine personal şi pentru familia mea să nu fiu în această competiţie astăzi. Decizia (de a rămâne) am luat-o şi nu voi reveni asupra ei', a subliniat el.

'Sunt hărţuit de presa naţională. Am hărţuirea judiciară. Nu aş vrea să am în plus hărţuirea parlamentară, pentru că ar începe să devină dificil', le-a mai spus Fillon parlamentarilor, cerându-le să facă bloc în jurul lui.

Potrivit participanţilor la această reuniune cu uşile închise, care a durat aproape două ore, 'marea majoritate' a deputaţilor l-au susţinut pe François Fillon, însă 'mulţi au relatat şi despre dificultăţile de pe teren' cu 'alegători şocaţi de sumele' plătite familiei candidatului, în jur de 900.000 de euro, de-a lungul anilor.

La final, purtătorul de cuvânt al lui Fillon, Thierry Solere, a precizat că grupul a ieşit întărit din această discuţie.

Solere face însă la rândul lui obiectul unor dezvăluiri în 'Le Canard enchaîné', săptămânalul aflat şi la originea informaţiilor despre Fillon. Publicaţia scrie în ediţia de miercuri că Thierry Solere 'a omis să-şi regularizeze o parte din impozitele' pe venit între 2010 şi 2013 şi taxa funciară pe acest ultim an, iar suspiciunile de fraudă sunt investigate într-o anchetă preliminară a Parchetului din Nanterre, deschisă în septembrie 2016.

Citeşte şi: Principalele teme de discuţie ale miniştrilor apărării din ţările NATO

Solere a denunţat 'o vânătoare' împotriva sa, declarând că va face plângere pentru defăimare.

În ce-l priveşte, François Fillon îşi va continua miercuri campania după un dejun cu fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, pe care l-a învins în alegerile primare din noiembrie.

Candidatul conservator s-a arătat mulţumit de faptul că intenţiile de vot în favoarea sa, aflate în scădere netă în ultimele săptămâni, încep 'să crească puţin', la circa 20%, după cum arată un sondaj Opinionway publicat marţi. Acesta îi plasează pe primele două poziţii în turul întâi al prezidenţialelor pe candidata Frontului Naţional, Marine Le Pen, cu 27%, şi pe centristul Emmanuel Macron, cu 22%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.