Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În noiembrie, din cauza vremii şi a combaterii traficului de persoane, au ajuns mai puţini refugiaţi

refugiati

Circa 140.000 de refugiaţi şi migranţi au ajuns în Europa pe mare în noiembrie, o scădere considerabilă faţă de luna octombrie, deşi numărul celor care ajung pe Bătrânul Continent rămâne foarte ridicat, a anunţat marţi înaltul comisariat al ONU pentru refugiaţi (UNHCR), transmite Reuters. 

"Pentru prima oară în acest an, cifra pentru luna noiembrie este în scădere comparativ cu luna precedentă", a declarat William Spindler, de la UNHCR, într-un briefing de presă. 

"Motivul pentru reducerea numărului de sosiri are de-a face cu înrăutăţirea vremii în Marea Egee, dar şi cu combaterea traficului de persoane de către autorităţile turce", a adăugat Sprindler, care a precizat că peste 880.000 de oameni în căutare de refugiu au ajuns pe ţărmurile Europei în acest an, de patru ori mai mult decât cifra totală înregistrată în 2014. 

Pe de altă parte, cotidianul online turc T24, citat de EFE, a relatat că autorităţile turce au arestat 1.300 de refugiaţi într-o zonă de coastă de unde pleacă în mod obişnuit ambarcaţiuni având ca destinaţie insula greacă Lesbos, una dintre căile cele mai folosite de intrare în Uniunea Europeană. Operaţiunea a început luni simultan în opt puncte de pe litoralul municipiului Ayvacik, situat la 10 kilometri de Lesbos. 

Circa 250 de agenţi ai jandarmeriei au participat la operaţiune în timpul căreia au fost reţinuţi trei presupuşi traficanţi de persoane şi au fost confiscate patru ambarcaţiuni, şase şalupe şi un pistol. Cei 1.300 de refugiaţi reţinuţi, în marea lor majoritate cetăţeni sirieni, irakieni, iranieni şi afgani, au fost transportaţi cu autobuzele la un centru de returnare a imigranţilor ilegali din Ayvacik. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.