Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În pofida zvonurilor de închidere, festivalul cărnii de câine începe în China

Time
yulin, carne de caine

Un festival controversat al cărnii de câine care se desfăşoară în fiecare an la Yulin, un oraş din sud-vestul Chinei, a început miercuri aşa cum era programat, în pofida opoziţiei organizaţiilor de apărare a drepturilor animalelor şi a zvonurilor privind interzicerea evenimentului de către autorităţi, informează AFP, conform agerpres.

Această sărbătoare gastronomică are loc în fiecare an la Yulin cu ocazia solstiţiului de vară, în pofida criticilor venite atât din mediul internaţional cât şi din China.

China INTERZICE consumul cărnii de CÂINE - FOTO/VIDEO

Humane Society International, o asociaţie cu sediul în SUA, susţinea luna trecută că autorităţile au interzis vânzarea de carne de câine cu prilejul ediţiei din 2017 a festivalului. Cu toate acestea, miercuri, pe străzile din Yulin bucătarii pregăteau bucăţi de carne de câine, sub atenta supraveghere a poliţiei.

"În pofida faptului că nu există o interdicţie cu privire la comercializarea cărnii de câine, ediţia din acest an pare a fi mai mică decât anul trecut, cu mai puţini câini sacrificaţi", a declarat Irene Feng de la organizaţia nonguvernamentală Animals Asia.

Potrivit estimărilor Humane Society International, anual până la 10 milioane de câini sunt ucişi pentru a fi consumaţi în China. Consumul de carne de câine nu este ilegal în China, dar asociaţiile pentru protecţia animalelor încearcă să pună capăt acestei practici care rămâne una extrem de redusă.

Săptămâna trecută, grupul francez de distribuţie Carrefour a retras de la comercializare produsele pe bază de carne de câine de pe rafturile a două hypermarketuri pe care le are în China, ca urmare a protestelor asociaţiilor pentru protecţia animalelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.