Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Siria s-a deschis primul spital alimentat cu energie solară

www.newsweek.com
panouri solare

Fundaţia Thomson Reuters a anunţat miercuri deschiderea în cursul acestei săptămâni a primului spital din Siria alimentat cu energie solară, care nu va rămâne fără curent în ciuda situaţiei precare a reţelei electrice din ţară. Din motive de securitate, locul în care se află spitalul nu a fost precizat.

Testarea proiectului, care foloseşte un generator diesel, 480 de panouri solare şi un sistem de stocare a energiei, a durat câteva luni. Dacă generatorul rămâne fără carburant, sistemul solar poate asigura timp de 24 de ore alimentarea unităţii de terapie intensivă, a sălilor de operaţii şi a secţiilor de urgenţă, adică 20-30% din totalul consumului de energie al întregului spital.

Citește și: Anunț TULBURĂTOR: Ce temperaturi URIAȘE am putea avea în viitor, în marile orașe

Uniunea Organizaţiilor de Asistenţă Medicală şi Ajutor (UOSSM) şi-a exprimat speranţa că spitalul va salva vieţi. Spitalele fiabile şi operaţionale sunt o chestiune de viaţă şi de moarte, a arătat directorul de proiect al UOSSM, Tarek Makdissi. El a adăugat că obiectivul este de a amenaja similar încă cinci unităţi medicale până în 2018, la sfârşitul primăverii, anunță Agerpres.

În Siria, după şase ani de conflict intern, mare parte din infrastructura electrică este distrusă sau avariată de bombe ori demontată, iar spitalele depind de generatoare diesel. Acestea sunt însă ameninţate de penurii de carburant. Ţinând cont de aceste realităţi, UOSSM, asociaţie internaţională din care fac parte organizaţii medicale şi neguvernamentale, cu centrul în Franţa, a lansat iniţiativa "Siria Solară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.