Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

În Turcia se GOLESC pușcăriile. Ce urmăresc autoritățile

scapare din inchisoare

Autorităţile turce au pus în libertate până în prezent 33.838 de deţinuţi, a anunţat vineri ministrul justiţiei Bekir Bozdag, după ce Turcia a indicat că eliberează din închisori circa 38.000 de deţinuţi pentru a le face loc zecilor de mii de persoane arestate în legătură cu presupuse legături cu tentativa de puci eşuată din iulie, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.ro

Bozdag a precizat, într-o conferinţă de presă, că Turcia va elibera în total din închisori 38.000 de persoane, în cadrul reformelor sale penale ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară eşuate, ce avea drept scop înlăturarea de la putere a guvernului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Paradox: Înfrângerile suferite de ISIS cresc riscul unor atentate în Europa


Turcia a dat afară din posturi publice circa 80.000 de persoane şi multe au fost arestate după tentativa de puci, fiind acuzate că ar fi simpatizat cu puciştii. 

Dintre membrii personalului de securitate din ultima serie de epurări, 323 erau din cadrul jandarmeriei şi al poliţiei, potrivit Monitorului Oficial, în care guvernul publică noile legi şi ordine.

Ponta, în război cu 'secta Macovei', după demisia lui Tobă


Se spune că alte 2.346 de cadre au fost date afară din universităţi. Sute de cadre universitare şi alte persoane au fost deja înlăturate din posturile lor, fiind acuzate de legături cu clericul Fethullah Gulen, autoexilat în SUA şi pe care preşedintele Recep Tayyip Erdogan îl acuză că ar fi ''creierul'' puciului. 

Aproximativ 3.300 de oficiali din justiţie au fost de asemenea concediaţi, lăsând o forţă de lucru descompletată pentru a gestiona procesul juridic în cazul unui număr crescând de persoane reţinute. 

Potrivit Monitorului Oficial, judecătorii şi procurorii pensionaţi se pot întoarce la lucru dacă cer aceasta în următoarele două luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.