Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inalt demnitar propune biciuirea liberalilor 'tradatori de patrie' / Rusia

bici

Un înalt responsabil rus a propus miercuri 'biciuirea' opozanţilor liberali împotriva lui Vladimir Putin, exprimându-şi astfel sprijinul faţă de preşedintele cecen Ramzan Kadârov care provocase o polemică în Rusia după ce i-a calificat pe aceştia drept 'inamici ai poporului' şi 'trădători de patrie', potrivit AFP.

Ramzan Kadârov 'ar fi putut utiliza o formulă mai corectă din punct de vedere politic, dar în fond această persoană are dreptate şi trebuie de fapt să ne debarasăm de coloana a cincea' în politica rusă', a declarat Igor Holmanskih, reprezentantul plenipotenţiar al preşedintelui Putin în regiunea Ural, citat de agenţia Interfax.

El a amintit apoi o carte populară sovietică în care un personaj se lăsase 'biciuit în bucătărie' pentru că uitase să stingă lumina în toalete.

'Cred că trebuie acţionat aproape în aceeaşi manieră cu opozanţii' care nu fac parte din opoziţia reprezentată în parlament, a fost de părere Holmanskih.

Mai mult, potrivit Kommersant, acesta a criticat prognozele economice pesimiste şi a spus că experţii care induc panica prin astfel de estimări ar trebui 'aruncaţi peste bord' şi a amintit că în timpul lui Petru I nu existau 'ecologişti'.

'Nu cu mult timp în urmă, în secolul XIX, când o navă era prinsă în furtună şi cineva încerca să semene panică, acesta era aruncat peste bord, deoarece panica este chiar mai rea decât furtuna cea mai teribilă', a spus emisarul lui Putin în Ural, chemând populaţia să nu intre în panică în contextul economic actual.

Fost angajat al uzinei producătoare de tancuri UralWagonZavod, la Nijni Taguil, în Ural, Igor Holmanskih se făcuse cunoscut în 2011 în cursul unui dialog prin videoconferinţă cu Vladimir Putin, după câteva zile de la premiera unei serii de manifestaţii masive ale opoziţiei la Moscova.

El propusese atunci să-l apere pe Putin în stradă împreună cu camarazii săi împotriva manifestanţilor.

În mai 2012, preşedintele rus l-a numit pe Holmanskih reprezentant plenipotenţiar în regiunea Ural.

Omul forte al Republicii ruse a Ceceniei, Ramzan Kadârov, a provocat o polemică în Rusia săptămâna trecută pronunţându-se public pentru internarea la psihiatrie a 'trădătorilor patriei' şi a 'inamicilor poporului', opoziţia liberală şi angajaţii media independenţi.

Evocând în special postul radio independent Eho Moskvî, televiziunea Dojd şi grupul de presă RBC, Kadârov a propus într-un editorial să fie trataţi medical de 'psihoză' pentru a 'salva Rusia'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.