Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o BOMBĂ în Dosarul Microsoft: Tăriceanu, denunţat la DNA

tariceanu

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu apare în Dosarul Microsoft. Acesta ar fi fost ţinta unui denunţ penal depus de fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, potrivit unor surse judiciare citate de România TV.

Denunţul a fost făcut săptămâna trecută, Gabriel Sandu afirmând că, în anul 2008, Călin Popescu Tăriceanu ar fi primit mită de mai multe milioane de euro pentru a prelungi contractul de achiziţie de licenţe Microsoft. Acest lucru s-a făcut prin două hotărâri de Guvern şi două acte adiţionale la contractul semnat iniţial.

Vezi şi: Dosarul Microsoft. Dupa ce au 'ciripit', Niro si Sandu scapa de arest

Valoarea contractului încheiat cu compania Fujitsu Siemens era de 30.000.000 dolari, iar actele au fost semnate de fostul ministru al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian şi de un fost ministru al Comunicaţiilor, Borbely Karoly.

O parte din banii primiţi ca mită ar fi fost folosiţi de către Tăriceanu pentru finanţarea campaniei electorale din 2008, suma fiind remisă cu doar două săptămâni înainte de alegeri.

Fostul ministru Gabriel Sandu a început să colaboreze cu procurorii şi, ca răsplată, a fost eliberat din arestul preventiv şi plasat în arest la domiciliu. Sandu i-a mai denunţat la DNA pe Emil Boc şi Vasile Blaga.

Vezi şi: BOMBA in Dosarul Microsoft: Emil Boc primea 300.000 de euro mita/ SURSE

Zilele trecute, într-un interviu la B1 TV, Tăriceanu susţinea că nu îi este frică de o eventuală implicare a sa în Dosarul Microsoft. "Nu îmi e frică deloc. Singurul lucra care ar fi putut imputa Guvernului meu ar fi fost poate doar de solicitarea de anumite plăți în avans pentru partea II-a a proiectului pe care am refuzat-o. Nu au fost presiuni. Pe perioada mandatului meu nu s-a platit, dar s-a platit in 2009 nu știu dacă legal sau ilegal", a menționat Tăriceanu.

Vezi şi: Detalii de premier: Ce știa Călin Popescu Tăriceanu despre Dosarele Microsoft și EADS

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.