Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă o ţară intră în războiul din Siria. Primele lovituri aeriene

siria

Încă o ţară a intrat oficial în războiul aerian împotriva Statului Islamic în Siria. Avioane de luptă F16 olandeze au bombardat ţinte ale organizaţiei Statul Islamic pentru prima dată de la începutul participării Olandei la campania condusă de Statele Unite în Americii, a anunţat marţi Ministerul Apărării olandez, relatează AFP.

'Avioane F-16 olandeze au efectuat aproape 10 misiuni deasupra Irakului şi estului Siriei", a precizat ministerul în raportul săptămânal al operaţiunilor sale. 

Este vorba despre primele ţinte vizate în Siria, conform raportului, după anunţul Olandei de luna trecută privind extinderea operaţiunilor sale în Siria la solicitarea Statelor Unite şi a Franţei. 

Din octombrie 2014, Olanda a participat numai la operaţiunile coaliţiei din Irak cu patru avioane de luptă F-16 în sprijinul operaţiunilor terestre ale armatei irakiene. 

Loviturile aeriene din Siria au vizat 'poziţii de luptă, echipamente militare şi obiective strategice ale organizaţiei teroriste Statul Islamic", a afirmat ministerul, fără a preciza data sau locul acestor atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.