Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inca un fost ministru paraseste PNL. Care e de fapt destinatia

grupul liberalii

El sustine intr-un comunicat remis stiripesurse.ro ca nu e de acord cu fuziunea PNL cu PDL si nici cu trecerea la PPE si ca se alatra lui Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit informatiilor noastre deputatii Mihai Stanisoara si Cupa Ion au dorit initial sa treaca la PSD dar nu au fost primiti. Ei au fost indrumati spre Grupul lui Tariceanu pentru ca "suntem toti de aceeasi parte", sustin sursele citate.

Iata motivatia oficiala a lui Mihai Stanisoara, deputat si fst ministru al Apararii:

Am luat decizia de a demisiona din PNL. De fapt, mai corect ar fi să spun că PNL a luat hotărârea de a demisiona din funcția de partid care trebuie să-i reprezinte pe cetățenii cu vederi liberale din țara noastră. A coborî dintr-un tren care și-a schimbat ruta convenită și asumată și se îndreaptă către prăpastie nu înseamnă nici trădare și nici oportunism. Înseamnă o raportare corectă și sănătoasă la un sistem referențial care a rămas neschimbat. 

Nu pot să nu îmi ascund dezamăgirea privind evoluția recentă a Partidului Național Liberal, transformat, în doar o lună, într-un teatru de război al agendelor personale și în care principiile de dreapta, liberale, au încetat să mai fie măcar rostite, cu atât mai puțin dezbătute, apărate și promovate. Mai mult, România și românii au dispărut de pe agenda PNL. 

Da, din punctul meu de vedere, eu rămân consecvent hotărârii mele din martie 2013 prin care am anunțat că îmi pun la dispoziția mișcării liberale, de dreapta, din România toată priceperea, buna-credință, experiența și energia pentru că sunt absolut convins că doar dreapta românească poate ajuta fiecare cetățean al acestei țări să trăiască mai prosper, mai sigur și mai implinit.

După o criză economică care a afectat profund destine și mentalități, nu doar în România ci și în restul lumii, după nenumărate provocări la adresa siguranței naționale, cu impact direct asupra vieții fiecăruia dintre noi, am convingerea că doctrina liberală este cea care ar trebui să reprezinte dreapta românească. 

M-am alăturat cu inima deschisă echipei PNL, fără a cere niciun privilegiu, animat doar de dorința de a-mi aduce contribuția la succesul mișcării liberale. Am fost și sunt un om de dreapta. Prin toată activitatea mea publică din ultimii cinsprezece ani am fost slujitorul devotat al principiilor economiei de piață, a liberei inițiative private, a securității individuale și naționale, a drepturilor și libertăților cetățenești, a parcursului în NATO și UE a României. În funcțiile de demnitate publică am slujit țara și pe cetățenii ei cu eficiență, onestitate și, uitându-mă la scena politică, cu modestie. Ca membru PNL, am fost un soldat disciplinat care a pus binele partidului înaintea imaginii mele de politician. Am răspuns tuturor răutăților și ipocriziilor cu tact, dar și cu sinceritate, din respect pentru mine însumi și pentru cetățeni. 

Sunt un om de dreapta, un liberal. Sunt membru al mișcării liberale din România, care nu mai este reprezentată de PNL. Mă voi dedica demersului de recuceri încrederea publicului de dreapta, cu simpatii liberale, și îmi propun să demonstrez, zi de zi, ceas de ceas, că liberalismul este cartea câștigătoare a României, care poate aduce prosperitate, securitate și mândrie națională. 

Majoritatea membrilor PNL sunt astăzi derutați. Le propun să judece cu discernământ și responsabilitate, iar mai apoi să-și răspundă față de propria lor conștiință dacă le place încotro se îndreaptă. Cel mai important însă, compatrioților cu vederi liberale le spun că merită să aibă încredere în cei care apără valorile liberalismului românesc.  

Nu plec nicăieri, rămân alături de valorile liberale și de cei care le respectă și le prețuiesc.

Mihai Stănișoară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.