Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inca un gard se ridica in calea refugiatilor. Drumul lor catre vest, blocat

gard imigranti

Armata Macedoniei a început să construiască un gard metalic la frontiera cu Grecia, pe unde migranţi se îndreaptă spre Europa de Vest, informează sâmbătă agenţia de presă Reuters.

Soldaţii au început să înalţe panouri metalice şi să desfăşoare sârmă ghimpată, construind un gard asemeni celui care a fost ridicat la frontiera Ungariei cu Serbia şi Croaţia pentru stăvilirea afluxului de migranţi, relatează un jurnalist al Reuters de la faţa locului.

Din 2015, ca urmare a escaladării conflictelor dintr-o serie de ţări ale Orientului Mijlociu (OM), Asiei şi Africii, a crescut numărul de refugiaţi care încearcă să ajungă din aceste regiuni în Europa. De la începutul acestui an, numărul de imigranţi ilegali a depăşit 378.000 şi aproape 2.800 de oameni au murit în încercarea de a ajunge în Europa. Pe parcursul acestui an, în Italia au ajuns în jur de 121.000 de refugiaţi, în Grecia - 310.000, iar prin Macedonia şi Serbia trec zilnic până la 5.000 de persoane, care se comasează la frontierele Austriei, Ungariei şi Germaniei.

Sute de migranţi marocani, algerieni şi pakistanezi, blocaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia, au încercat joi să pătrundă cu forţa pe teritoriul macedonean, fapt ce a condus la confruntări cu poliţia. Potrivit organizaţiilor neguvernamentale, circa 70% dintre migranţii care ajung la frontiera greco-macedoneană sunt sirieni sau irakieni.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.