Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un nume de premier: 'Nu mă pregătesc să fiu prim-ministru, Doamne fereşte!'

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu

Fostul premier, Victor Ponta, îşi continuă războiul de la distanţă cu şeful PSD, Liviu Dragnea. Ponta s-a poziţionat clar de partea lui Sorin Grindeanu şi îi ţine partea acestuia. Chiar se bucură că acesta nu şi-a dat demisia când i-a fost cerută de şeful Camerei Deputaţilor.

„Nu mă pregătesc să fiu prim-ministru, Doamne fereşte! Nu stricaţi ziua oamenilor şi pe a mea, mai ales. Scoateţi din calcul chestia asta. Să rămână Grindeanu că e foarte bine. Colegii nu au nimic cu Grindeanu, nu-l mai vrea... Știţi cum era în faimoasa carte, fratele cel mare. Toţi ceilalţi se supun voinţei fratelui cel mare, doar că voinţa fratelui cel mare, cârmaciului, cum îi zic eu colegului meu, domnului Dragnea, de data asta e mai ciudată și mai absurdă ca niciodată. Până la urmă, dumneavoastră ați înțeles de ce nu îi mai place de Grindeanu?”, a spus Ponta la Digi FM.

Citește și: Dan Capatos a făcut DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre Denisa Manelista: Niciun spital nu o primește, e fără scăpare

Dar de ce nu ar mai fi dorit Sorin Grindeanu? „Vinovăția lui e că nu e Liviu Dragnea şi că domnul Dragnea nu acceptă pe nimeni altcineva în afară de el însuși și dacă nu poate fi el însuși să nu fie nimeni. Până la urmă e problema PSD, ne sinucidem așa în grup frumos, și ne place. Dar acum Guvernul nu e al PSD-ului, e susținut de PSD, dar Guvernul e al României”, a declarat fostul prim ministru.

Ponta a atacat mai mulţi miniştri din actualul cabinet.„Nu, nu mi se pare un Guvern bun. Mi se pare că sunt miniștri care au ajuns acolo pe singurul criteriu al obedienței față de Liviu Dragnea și al apartenenței geografice că vin din Teleorman sau din Giurgiu. Dar nu i-a pus Grindeanu pe miniștrii ăia, i-a pus domnul Dragnea”, a spus Ponta, conform sursei citate.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu primește felicitări din Germania pentru că nu demisionează / VIDEO

Victor Ponta a vorbit și despre legea salarizării, mult discutată în ultimele zile: „Cu legea Salarizării oricum va ieși scandal când va începe să se aplice. Cu OUG13 va ieși scandal când va veni, din nou, la Parlament, conflictul este real și este între un om, Grindeanu, că așa sunt oamenii acolo în Banat, mai liniștiți, mai cuminți, pe mine m-a supărat că era prea cuminte, dar mă rog. Dragnea tot nu-l mai place că nu e suficient de obedient. Astea sunt chestiuni ale PSD, se întâlneștea Dragnea cu Grindeanu, se ceartă, se bat, dar de ce să schimbi un Guvern al României când vorba aia, te bate la ușă rectificarea, care probabil va fi negativă. Nu mai vorbesște nimeni de spitale, de medicamente, nu mai vorbește nimeni de faptul că nu ajuns salariile până la sfârșitul anului”.

Ponta spune că nu îi pare rău că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD. "Nu, nu. Nu îmi pare rău pentru că nu cred că trebuia să fiu eu tot timpul. După cum știți se strânsese o chestie negativă asupra mea care se răsfrângea și asupra PSD și atunci m-am dat deoparte. Nu începe și nu se termină viața unei țări și a unui partid cu un om. Cum a zis Dragnea de Grindeanu. Nici viața PSD nu se termină dacă pleacă domnul Dragnea. S-ar putea să fie chiar mai bună”.

Cum a comentat Ponta zvonul conform căruia Liviu Dragnea i-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu, iar premierul l-a refuzat categoric. “Nu am fost de față ca să pot sa fiu un martor ocular, dar foarte bine dacă l-a refuzat.”, a încheiat fostul prim ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.