Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un politician din PSD a fost CONDAMNAT: E primar de oraș

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Primarul oraşului Teiuş, Mirel Vasile Hălălai, de la PSD, aflat la al doilea mandat, a fost condamnat vineri de Judecătoria Aiud la pedeapsa de doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Decizia nu este definitivă.

Citește și: EXCLUSIV! Scandal monstru în SĂNĂTATE! Salarii uriașe, medici umiliți și pacienți lăsați la voia întâmplării .

Potrivit minutei postate pe portalul instanţei, termenul de supraveghere stabilit este de trei ani, perioadă în care Hălălai trebuie să se supună unor măsuri de supraveghere. Instanţa îl obligă, de asemenea, pe acesta să urmeze un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

'În temeiul art. 93 alin. 3 C. pen., impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere, obligaţia prestării unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe timp de 100 de zile. În temeiul art. 404 alin. 2 C. pr. pen., obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii va fi executată în cadrul Primăriei com. Stremţ sau Primăriei com. Galda de Jos, conform deciziei consilierului de probaţiune, dispusă în temeiul art. 51 alin. 1 rap. la art. 57 alin. 2 din Legea nr. 253/2013', se mai arată în sentinţă.

Citește și: Premieră la nivel global: Cum arată primul robot care a primit cetățenia unui stat

Decizia Judecătoriei Aiud este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În 2015, ANI a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce îl priveşte pe Mirel Vasile Hălălai, primar al oraşului Teiuş.

Citește și: Olguța Vasilescu pune punctul pe i : Ce se va întâmpla cu pilonul II de pensii

'În perioada exercitării mandatului de primar, a încheiat un număr de 10 contracte şi un act adiţional cu S.C. DAMI PROD S.R.L., societate comercială în cadrul căreia acesta a deţinut calitatea de asociat (în perioada 23 noiembrie 1994 - 10 iulie 2012), precum şi funcţiile de director general şi administrator (în perioada 13 ianuarie 2010 - 25 iunie 2012), iar soţia să deţine funcţia de contabil începând cu data de 10 martie 2009. În baza contractelor şi a actului adiţional, Primăria Oraşului Teiuş a efectuat plăţi către S.C. DAMI PROD S.R.L., în cuantum de 105.913,38 lei', se arăta într-un comunicat al ANI din iunie 2015.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Citește și: A dezvăluit totul! Ce salariu primea jurnalistul Marius Tucă pe vremea când realiza ”Marius Tucă Show” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.