Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un politician moldovean îl atacă pe președintele-ales Dodon

Jurnal de Chisinau
Iurie Leanca

Iurie Leancă, președintele Partidului Popular European din Moldova a răspuns declarațiilor lui Igor Dodon, noul președinte ales din Republica Moldova, privind pericolele integrării europene. Liderul PPEM l-a acuzat pe Dodon de minciună și i-a cerut să își folosească relațiile pentru a ajuta la rezolvarea conflictului din Transnistria.

„Integrarea Europeană este cel mai sigur instrument nu numai pentru asigurarea drepturilor omului, ci şi ale minorităţilor naţionale. Toate documentele de constituire a Uniunii Europene stipulează acest lucru. De fapt, pericolul pentru statul R. Moldova derivă din declaraţiile lui Igor Dodon că Crimeea ar fi parte a Federaţiei Ruse, aducând ca argument aşa-zisul referendum”, a spus Leancă în context pentru Jurnal de Chișinău.

Leancă i-a mai cerut lui Dodon să spună cum se va implica în rezolvarea conflictului transnistrean.

„Dacă se tot laudă că e un apropiat al Moscovei, să spună cum va reuşi să obţină reglementarea conflictului transnistrean, retragerea trupelor ruseşti, ce mecanism va folosi pentru a obţine accesul produselor moldoveneşti pe piaţa rusească, dar fără condiţii politice!” a spus el, pentru sursa citată.

Leancă s-a declarat nemulțumit și de lipsa de reacție a Ministerului moldovean de Externe față de ultimele declarații ale lui Dodon.

Igor Dodon, președinte al partidului Socialiștilor din Republica Moldova (pro-rus), a câștigat alegerile prezidențiale și urmează să depună jurământul pentru a lua în primire postul. El este un critic al apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, preferând apropierea de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.