Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu de proporţii în Parcul Naţional Domogled. Elicopterul SMURD, chemat la faţa locului

www.telegraph.co.uk
incendiu Portugalia

Un incendiu puternic a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, iar focul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 15 hectare de pădure, într-o zonă foarte abruptă, unde nu este posibil accesul autospecialelor pompierilor. A avut loc şi o misiune de recunoaştere aeriană, cu ajutorul elicopterului SMURD de la Arad, potrivit NEWS.RO.

Citeşte şi: Trafic intens pe DN1, în judeţul Braşov, pe sensul către Ploieşti / Se circulă greu şi în zona Predeal - Sinaia - Buşteni, dar şi Comarnic şi Nistoreşti

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic” al judeţului Caraş- Severin, 16 pompieri intervin duminică alături de mai mulţi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Băile Herculane pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Naţional Domogled - zona Valea Cernei, care aparţine Ocolului Silvic Băile Herculane.

Intervenţia pompierilor este dificilă, în condiţiile în care zona este foarte abruptă, nefiind pozibil accesul autospecialelor.

"Incendiul se manifestă într-o zonă greu accesibilă, foarte abruptă, nefiind posibilă intervenţia cu ajutorul autospecialelor. Pompierii militari şi reprezentanţii Ocolului Silvic au parcurs mai mulţi kilometri pe jos până la locul incendiului şi acţionează cu mijloace de primă intervenţie”, se arată într-un comunicat al ISU Caraş-Severin.

Citeşte şi: Un mort şi patru răniţi într-un accident rutier la ieşire din Satu-Mare

Elena Târlă, purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, a precizat că pompierii au urcat pe munte cu mături şi cu rucsacuri cu apă, iar intervenţia este dificilă.

"A fost solicitat şi un elicopter cu dispozitiv de stingere. Sperăm să ţină şi vremea cu noi pentru că se anunţă ploi. Altfel, e dificil de estimat când va fi stins incendiul. Sunt mai multe focare”, a declarat, pentu News.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Caraş- Severin.

La solicitarea ISU Caraş- Severin, a venit în sprijin şi un elicopter SMURD de la Arad cu ajutorul căruia reprezentanţi ai Inspectoratului şi ai Ocolului Silvic Băile Herculane au executat o misiune de recunoaştere aeriană, pentru a face o primă estimare a suprafeţei afectate de incendiu.

Potrivit sursei citate, se pare ca ar fi vorba despre aproximativ 15 hectare de pădure care a fost cuprinsă de flăcări.

Citeşte şi: Pilotul care a aterizat forţat cu avionul lângă Vinţu de Jos a murit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.